Meral Danış Beştaş’ın dediği gibi, İmamoğlu kayyımlar atanırken hiçbir açıklama yapmadı mı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meral Danış Beştaş’ın dediği gibi, İmamoğlu kayyımlar atanırken hiçbir açıklama yapmadı mı?
Abone ol
DEM Partisi’nin İstanbul adayı Meral Danış Beştaş, “2019’da İmamoğlu sayemizde kazandı ama 50 belediyemize kayyım atanınca tek açıklama yapmadı” şeklinde konuştu. Beştaş’ın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yaptığı bu açıklama doğru muydu?

Muhalif Özel - Oğuz Büber

DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Meral Danış Beştaş; İstanbul’da, CHP’nin karşısına aday çıkartmaları konusundaki eleştirilere dair fikrini belirtti.

Beştaş açıklamasında, “Ekrem İmamoğlu’na biz 2019’da destek vermeseydik ve İstanbul’da yaşayan Kürtler kendisine oy vermeseydi (kazanabilir miydi?). Hayır. Bunu herkes biliyor. 2019’da İmamoğlu’na seçimi biz kazandırdık. Peki, İmamoğlu bizim 50 belediyemize kayyım atandığında, o duruma karşı duran kaç tane cümle kurdu hatırlıyor musunuz?” ifadelerini kullandı.

Beştaş’ın bahsettiği kayyım atamaları; 18 Ağustos 2019 günü sabahının erken saatlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan’ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınması ve yerlerine kayyım atanması ile başlamıştı.

İlk kayyum atamalarından kısa süre sonra yani 31 Ağustos 2019 tarihindeki Diyarbakır ziyaretinde açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyım atanması ne yazık ki gaflet ve delalettir. Böyle bir ülkede, kendi iradesini milletin iradesinden üstün görme gafletine düşenler, bunun bedelini sandıkta en ağır şekilde öder” diyerek konuya dair fikirlerini dile getirmişti.

Sandığa atılan bütün oyların, kim tarafından kime verilirse verilsin, eşit ölçüde geçerli ve muteber olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Bazı seçmen kesimlerini, bazı siyasi partileri, bazı seçilmişleri diğerlerinden ayrı tutmak, farklı ölçütler ve farklı kurallar uygulamaya kalkmak kabul edilemez. Bu çok tehlikeli, çok riskli bir ayrımcılıktır. Ne yazık ki, Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlarına ve onların seçmenlerine yönelik tavır böyle bir ayrımcılık görüntüsü ortaya koymaktadır. Siyasi partiler ve onların seçilmiş yöneticileri, milletvekilleri, belediye başkanları ya hukukun içindedirler ya da dışında. Buna dair nihai kararı verecek olan da yargıdır. Kimi partileri, sivil toplum girişimlerini, kişileri bazen hukukun içinde kabul edip, bazen hukuk dışı yapılar olarak damgalamaya dayalı, yanar döner bir siyaset tarzını adet haline getirenleri hepimiz çok iyi biliyoruz. Onlar da şunu iyi bilsinler ki, böyle ilkesiz, böyle günü kurtarmak için yapılan siyasetten ne kendilerine bir fayda gelir, ne de ülkeye” ifadelerini kullanmıştı.

Sonuç olarak Meral Danış Beştaş’ın dediği gibi kayyımlar atanırken Ekrem İmamoğlu’nun hiçbir açıklamada bulunmadığı bilgisi gerçeği yansıtmıyor. Üstelik İmamoğlu kayyımın yaşandığı daha ilk günlerde bir açıklamada bulunarak CHP tarafında konu hakkında açıklamada bulunan ilk siyasilerden biri olarak yer alıyor. 


Yorum Yazın