"Şimdi dayanışma ve eylem zamanı"

Leonardo DiCaprio, dünya liderlerine seslendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Leonardo DiCaprio, dünya liderlerine seslendi
Abone ol
Amerikalı ünlü sinema oyuncusu Leonardo DiCaprio, İskoçya'nın Glasgow kentinde devam eden COP26 Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi'ne destek verdi. DiCaprio, dünya liderlerine seslenerek “Şimdi hırs, dayanışma ve eylem zamanı” dedi.

Dünyaca ünlü film yıldızı Leonardo DiCaprio, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’e katıldığını ifade etti. 

DiCaprio “COP26'daki liderleri önemli İklim Eylemi yapmaya, geleceğimizi korumaya ve insanlığı kurtarmaya çağıran Antonio Guterres'e katılıyorum. Şimdi hırs, dayanışma ve eylem zamanı” dedi.

Öte yandan, Arnold Schwarzenegger ve Matt Damon gibi Hollywood yıldızlarının iklim değişikliği konferansına katılmaları bekleniyor. Billy Eilish de bu haftanın başlarında kaydedilen bir mesajda şunları söyledi:

"Bu yıl liderlerimiz, gezegenimiz için gereken ve kritik önemde olan küresel eylemlere karar veriyor. Sadece kendimiz için değil, gelecek nesillerimiz için de gezegenimizi kurtarmak için bir arada durmalı ve sesimizi yükseltmeliyiz. Ve şimdi acil eyleme ve birlikte çalışmaya ihtiyacımız var."

Leonardo DiCaprio, 2014 yılında BM'nin Lüresel Barış Elçisi olarak seçilmiş ve o yıl düzenlenen BM İklim Değişikliği Zirvesi'nde konuşma yapmıştı. DiCaprio, "Bir aktör olarak hayali karakterleri oynadım ve hayali problemlerle uğraştım. İnsanoğlu da iklim değişikliğine sanki bir kurguymuş gibi bu gözle baktı. Fakat hepimiz şimdi gerçeği daha iyi biliyoruz. Yaşananların hiçbiri bir söz sanatı ya da histeri değil. Bunlar hakikattir" demişti.


Yorum Yazın