Altın Portakal'da 9 ödül alan film

Kurak Günler’den Mektup Var!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kurak Günler’den Mektup Var!
Abone ol
Kurak Günler ile Altın Portakal alan Çiğdem Mater, çekmediği bir film nedeniyle girdiği hapisten mektup gönderdi. “Kimseye eyvallahın olmadığı için teşekkürler Cahide Sonku!”

Sinema sektöründeki kadın emeğinin görünürlüğüne dikkat çekmek için Cahide Sonku anısına bu yıl dördüncüsü kez verilen Antalya Altın Portakal Film Festivali Cahide Sonku Ödülü Kurak Günler’in yapımcılarında Çiğdem Mater’e verildi. Ödülü Gülsen Tuncer taktim etti.


Çekmediği bir film yüzünden 18 yıl ile cezalandırılan Gezi Davası tutuklusu Mater’in, Bakırköy Kadın Cezaevi’nden gönderdiği mektubu Zümrüt Burul okudu. 
“Filmimizin yardımcı yapımcılarından, çok sevgili arkadaşımız Çiğdem Mater bu akşam ne yazık ki aramızda değil. Mine Özerden ve diğer Gezi tutuklularıyla beraber haksız şekilde cezaevindeler. En kısa zamanda festivallerde, sinema salonlarında tekrar yan yana olmayı, beraber film yapmayı umut ediyoruz.
Çiğdem bu ödülü Kurak Günler filmine emek veren kadınların birlikte almasını rica etti. Şu an salonda olan arkadaşlarımızla beraber Çiğdem’in bize gönderdiği mektubu okuyacağım:


Altın Portakal’a ve ulusal yarışma jürisine çok teşekkür ederim.
Kurak Günler’in bir parçası olduğum için de Emin’e ve Nadir’e çok teşekkür ederim.
Hatice, Selin, Eylül, Damla, Ceyda, Zümrüt, Nadide, Esma, İrem, Öykü, Buse, Ezgi, Berfin, İrem Naz, Manolya, Nesibe, Selen, Gülçin, Özge… Kurak Günlere emeği geçen tüm sevgili kadınlar, bu ödül hepimize.
 Türkiye’de kamera önünde ve arkasında sektöre emek veren tüm kız kardeşlerim, Susma Bitsin’de birlikte yol yürüdüğümüz şahane yol arkadaşlarım, bize bu yolları açan Bilge Olgaç, Ayşe Şasa, Leyla Özalp, Türkan Şoray, Müjde Ar, Yeşim Ustaoğlu ve daha niceleri. İyi ki vardınız, iyi ki varsınız, iyi ki hep birlikte filmler yapıyoruz ya da bazen yapamıyoruz :)
 Ve sevgili Cahide Sonku!
Çok teşekkürler!
Rol ezberliyorum diyerek Cumhurbaşkanı’na gitmeyi reddettiğin için, seni ayağına çağıran milletvekillerini “Ben Cahide Sonku’yum” diye terslediğin için, hiç kimseye eyvallahın olmadığı için.
Yolun, yolumuzdur!”
Ne Olmuştu?

Gezi Davası için Almanya’dan gelen Çiğdem Mater, kaçma şüphesi var, denilerek tutuklanmıştı.
 


Yorum Yazın