Kulis: Mehmet Ali Yüksel geldi, Tuncay Özkan da mı gidiyor?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kulis: Mehmet Ali Yüksel geldi, Tuncay Özkan da mı gidiyor?
Abone ol
Türkiye ikinci tura hazırlanırken belki de ülkenin en yoğun gündemi şu anda CHP Genel Merkezi'nde. Önce Onursal Adıgüzel istifasını verdi. Sonrasında Akan Abdula ve Ali Kiremitçioğlu isimleri görevden alındı. Tuncay Özkan hakkındaki iddialar da patlarken bu sefer bir görevlendirme gerçekleşti. Yeni Genel Başkan Başdanışmanı Mehmet Ali Yüksel açıklandı. Bu görevlendirme 'Tuncay Özkan da mı gidiyor?' sorusunu sordurttu bizlere...

Muhalif Kulis

14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı seçiminde Tayyip Erdoğan yüzde 49.50, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44.89 oy aldı.

Bu sonuçlar seçimin ikinci tura kalması anlamına geliyordu.

İkinci tur seçiminin gerçekleşeceği 28 Mayıs tarihine kadar ise muhalefet bloğunun başını çeken CHP’de sıkı bir seçim çalışması gerçekleşecek.

Fakat daha öncesinde sosyal medyada da çokça konuşulan seçim gecesinin faturası çıkarılmaya başlandı.

Seçim gecesi yine sistematik problemler yaşanmış ve veri akışında sorunlar meydana geldiği öne sürülmüştü.

Bunun üzerine CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel dün gece istifasını verdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyası bir süredir ve bu seçim sürecinde de Ali Kiremitçioğlu ve Akan Abdula isimleri tarafından yürütülüyordu.

Önce Akan Abdula sonra da Ali Kiremitçioğlu’nun bileti Kılıçdaroğlu tarafından kesildi.

Bu görevden almalar sosyal medyada da en fazla tepki gösterilen isim olan CHP Medya ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan’ın da görevden alınma ihtimalini getirdi akıllara.

Biz de sizlere bir kulis bilgisi aktaralım.

CHP ikinci tur için toplantılarına devam ediyor.

Seçim kampanyası İmamoğlu ve Kaftancıoğlu ekibine teslim edilecek söylentisi de var.

Bunun haricinde Kılıçdaroğlu önderliğinde tüm kurmaylar bir araya geldi. Bunlar içerisinde partinin üst yönetiminden birçok ismin yanı sıra Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş da vardı.

Toplantıda Tuncay Özkan yer almadı.

İddia önemli kısmı ise şu; yoğun tepki karşısında Onursal Adıgüzel’in istifasını sessizce vererek kenara çekilmesi planlanmıştı. Bu durumu basına servis eden Tuncay Özkan’a ise Kılıçdaroğlu’nun kızdığı ifade ediliyor.

Emareler Özkan’ın da görevinden olacağını gösteriyor diyecektik ki CHP’de yeni bir görevlendirme gerçekleşti.

CHP, Siyasi İşler ve Seçim Propagandası konusunda çalışmalarını yürütecek olan yeni Genel Başkan Başdanışmanı Mehmet Ali Yüksel'e görev bildirimini yaptı.

Bu kararı Tuncay Özkan’ın yerine geldiği şeklinde yorumlayanlar da var. Çünkü seçim kampanyası ve propaganda konuları Özkan’ın uzmanlık alanıydı.

Bakalım süreç neler gösterecek…


Yorum Yazın