Kulis: Kılıçdaroğlu’nun vekaleti kimde; Millet İttifakı ortak liste mi yapıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kulis: Kılıçdaroğlu’nun vekaleti kimde; Millet İttifakı ortak liste mi yapıyor
Abone ol
Kulislerde, partisinin Meclis Grubuna veda eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde vekaleti Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’a bıraktığı konuşuluyor. CHP, Meclis’in nisan ayının ilk 10 günlük dilimine kadar çalışması halinde çekirdek bir kadroyu yasama faaliyetleri için bırakırken kalan milletvekilleri deprem bölgelerine dağılacak. Kulislerde, Millet İttifakı’nın ortak liste yapabilecekleri görüşleri de var.

Hülya Özmen  

Partisinin Meclis Grubuna veda eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde vekaleti Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’a bıraktığı konuşuluyor. Meclis’te ise gözler seçim tarihini ilan edecek olan Cumhurbaşkanı ile milletvekili aday listelerine kilitlenmiş durumda. CHP, Meclis’in nisan ayının ilk 10 günlük dilimine kadar çalışması halinde çekirdek bir kadroyu yasama faaliyetleri için bırakırken kalan milletvekilleri deprem bölgelerine dağılacak. 

Cumhurbaşkanı 10 Mart’ta açıklarsa ve Resmi Gazete  

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan seçim için 14 Mayıs’ta kararlı görünüyor. Buna göre, 10 Mart Cuma seçim karanın ilan etmesi durumunda gözler Resmi Gazeteye çevrilecek. Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete de aynı gün ya da ertesi gün yayımlanmasına göre, Yüksek Seçim Kurulu 60 günlük takvimi açıklayacak. Böylece, Cumhurbaşkanlığı ve TBMM’nin yinelenmesi seçimleri aynı gün yapılmış olacak. 

Milletvekili aday listelerinin sürecin bu yönde gitmesi durumunda, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) 7 Nisan ya da 9-10 Nisan tarihlerinde teslim edilebileceği belirtiliyor.  


Yorum Yazın