Bayram tatilinin arka planında neler vardı?

Kılıçdaroğlu geceliği 316 bin liralık otelde kaldı mı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kılıçdaroğlu geceliği 316 bin liralık otelde kaldı mı?
Abone ol
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geceliği 316 bin lira olan otelde 5 gün kaldı mı? Yoksa bu tatilin arka planında şaşırtan olaylar mı yatıyor?

Muhalif Özel

CHP’de ana gündem değişimdi. Ancak yeni konu Kılıçdaroğlu’nun tatilde kaldığı otel oldu.

İktidara yakın bazı gazeteler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bayram tatilinin 5 gününü ailesiyle birlikte Belek'te geceliği 316 bin lira olan lüks villada geçirdiğini iddia etti.

Bu iddia seçim kampanyası süresince mütevazi bir hayatı olduğunu bizlere yansıtan Kılıçdaroğlu’nun yaşam tarzını yalanlar nitelikteydi.

Seçim döneminde Kılıçdaroğlu, birçok videosunu evinin mutfağından paylaşmıştı. Videoların konusu kadar konuşulmuştu mutfaktaki sadelik ve şatafattan uzak dizayn. Fakat kısa süre önce atılan iddia bu paylaşılanların hepsi yalan mıydı sorusunu sordurttu.

İddiaya göre Kılıçdaroğlu bayram tatilini ailesiyle birlikte Belek'te, geceliği 316 bin lira olan 1500 metrekarelik VIP konsept villada geçirdi. 

Bu villa otelin en lüks villası olmasının yanı sıra, VIP hizmet vermekte ve Villa Leo olarak adlandırılmaktaydı.

Gazetenin aktardığına göre; 1500 metrekare alan üzerine kurulu 2 katlı Villa Leo'nun kendisine ait özel bahçesi ve sıcak su havuzu bulunurken villanın giriş katında oturma odası, sinema odası, bar ve hobi odası, birinci katında çift ve tek kişilik yatak odaları, kral odasında ise jakuzili yatak odası ve çalışma odası bulunuyor.

Lüks villada ayrıca kişiye özel sauna, hamam, buhar banyosu, masaj odaları ve fitness odası yer alıyor.

Kılıçdaroğlu'nun kaldığı villanın iki kişi için bir haftalık konaklama bedeli 2 milyon 216 bin TL. Günlüğü ise 316 bin TL'ye geliyor.

Otelin ücretiyle ilgili birçok eleştiri geldi Kılıçdaroğlu’na. CHP tarafından duruma ilişkin yapılan açıklama ise hiç kimseyi tatmin etmedi:

“Sayın Genel Başkanımızın yoğun seçim çalışmaları sonrası; kıymetli eşi, kızları, gelini, oğlu, damadı ve torunları ile gerçekleştirdiği 5 günlük Kurban Bayramı tatili ile ilgili yapılan haberlerdeki ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır.”

Herkesin beklentisi duruma dair detaylı ve mantıklı bir açıklama idi. Yapılan bu açıklama ise hiçbir açıklama yapılmamasından daha kötüydü konuyu takip edenler açısından.

Konuya ilişkin en ciddi nokta ise yalnızca otel fiyatının dudak uçuklatıcı olması değildi. Bir de otelin kime ait olduğu durumu vardı.

Otelin sahibi Özdoğan Holding'in yönetim kurulu başkanı, Sivaslı iş insanı Zeynel Özdoğan’dı. 

Özdoğan Holding bünyesindeki şirketlerden birisi ise Özkar İnşaat’tı.

Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde sürekli “beşli çete” ifadesi kullanan ve “418 milyar doları” geri getireceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu’nun kaldığı oteli inşa eden Özkar İnşaat; son 20 senede yaklaşık 30 milyar liralık hacme ulaşmış ve en çok kamu ihalesi alan şirketler arasında ilk 15-20’ye girmişti.

Zeynel Özdoğan'a ait Ankara’daki J.W Marriott Oteli’ne de hiç yabancı değildi Kılıçdaroğlu.

Son olarak; CHP lideri Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener altılı masa zirvesinin hemen öncesinde bu otelde bir toplantı gerçekleştirmişlerdi.

Birçok siyasinin düğünlerinin ve organizasyonların bu otelde yapıldığı da çoğu kişi tarafından bilinen bir durum.

Bilinen diğer kısım ise Özdoğan Holding’in AK Parti ile uyum içerisinde çalışması.

Konunun özüne gelirsek; 

Belek’teki geceliği 316 bin lira olan lüks villa fiyatı şaşkınlık verici…

Ancak diğer bir iddia da Özdoğan'ın Kılıçdaroğlu’nun yakın bir dostu olduğu ve bu tatil için konaklama ücreti almadığı. 

Sık sık “beşli çete vurgusu” yapan Kılıçdaroğlu’nun ücretsiz olarak villada kaldığı düşüncesi ise daha da şaşkınlık verici…


Yorum Yazın