Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili Muhalif’e konuşan

İYİ Partili Ağıralioğlu: Ankara ve İstanbul'daki strateji ile yürümeliyiz, İzmir değil

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İYİ Partili Ağıralioğlu: Ankara ve İstanbul'daki strateji ile yürümeliyiz, İzmir değil
Abone ol
İYİ Parti İstanbul milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun katıldığı bir televizyon programında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığıyla ilgili olarak ‘kazanamayacağı endişesi duyduğunu söylemesi gündem olmuştu. Ağıralioğlu Muhalif’e verdiği demeçte; Kemal Bey'in şahsı üzerinden bir değerlendirme yaptığı şeklinde basında yer alan haberleri esefle kınarken “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Ankara ve İstanbul'daki gibi bir strateji ile yürümeliyiz, İzmir gibi düşünmemeliyiz.” dedi.

Muhalif Özel

İYİ Parti İstanbul milletvekili Yavuz Ağıralioğlu TV100’de bir programa katılmış ve cumhurbaşkanı adayıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Ağıralioğlu, “Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamaz endişesi mi duyuyorsunuz?” sorusuna, “Endişemiz var. İstanbul’da diyelim ki Ekrem İmamoğlu adayken, Canan Kaftancıoğlu’yla beraber Kaftancıoğlu da teşkilat başarısı gösterdi, Buğra başkanla iyi bir süreç yönettiler ama Canan Kaftancıoğlu aday olsaydı kazanamazdı” yanıtını vermişti.

Muhalif’e konuşan Yavuz Ağıralioğlu, “Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Kemal Bey'in şahsı üzerinden bir değerlendirme yaptığım şeklinde basında yer alan haberleri esefle kınıyorum. Ben sadece seçmen davranışları üzerinden bir endişeyi dile getirdim. Türkiye'deki sağ seçmenin genetik bir oy verme davranışı var. Söylemeye çalıştığım bu davranışa uygun bir siyaset yürütmenin gerekliliği” dedi.

“Herhangi birinin mezhebi üzerinden değerlendirme yapmayız”

Ağıralioğlu, “Ne Kemal Bey'in ne de herhangi başka birisinin mezhebi, meşrebi üzerinden bir değerlendirme yapmayız, yapılmasına da müsaade etmeyiz. Bunu bu şekilde yansıtmaya çalışanlar da kesinlikle iyi niyetli değildir. Devletine milletine bayrağına bağlı ve saygılı herkesin mezhebine, meşrebine, ekalliyetine aidiyetine bakılmaksızın Cumhurbaşkanı olmak da dahil devletin her temsil makamına talip olmak anasının ak sütü kadar herkese helaldir.”

“Türkiye’deki seçmen davranışı üzerinden konuşuyorum”

“Benim açıklamalarımda o olsun, bu olmasın gibi bir şey yok. Tekrar ediyorum, Türkiye'deki genel seçmen davranışı üzerinden konuşuyorum. Bu davranışın Kemal Bey de farkındadır. O sebeple de İstanbul ve Ankara Belediye seçimlerinde ona göre davranmıştır. Ben de bu durumun altını çizdim, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Ankara ve İstanbul'daki gibi bir strateji ile yürümeliyiz, İzmir gibi düşünmemeliyiz diyorum.”


Yorum Yazın