İYİ Parti Ankara adayı için en güçlü ihtimal Cengiz Topel Yıldırım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İYİ Parti Ankara adayı için en güçlü ihtimal Cengiz Topel Yıldırım
Abone ol
AK Parti ve CHP’nin İstanbul ve Ankara adaylarını açıklamasının ardından İYİ Parti’nin büyükşehir adayları merak içerisinde bekleniyor. Muhalif’in edindiği bilgiye göre Ankara’da aday olarak çıkması beklenen en güçlü isim Cengiz Topel Yıldırım.

Muhalif Özel

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Akburak, dün bir otelde düzenlenen toplantıda, partisinin seçim çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularına yanıt verdi.

Akburak, bugün itibarıyla 11 büyükşehir, 16 il, 169 ilçe ve 19 beldede belediye başkan adaylarını açıkladıklarını aktarırken herkesin merak ettiği büyük şehirler İstanbul ve Ankara adaylarını açıklamadı.

Akburak, bu iki şehrin başkan adaylarının, şubatın ilk haftası açıklanmasının planlandığını söyledi. Muhalif ise Ankara için en güçlü adayın kim olduğu bilgisine ulaştı.

Edindiğimiz bilgiye göre İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi adayının Cengiz Topel Yıldırım olması kuvvetle muhtemel.

Yıldırım’ın adaylığıyla ilgili olarak; eğer AK Parti Turgut Altınok’u çıkarmamış olsaydı, İYİ Parti Kürşat Zorlu gibi daha güçlü bir adayı tercih edecekti. Fakat Altınok’un adaylığının ardından dengeleri gözeten İYİ Parti’nin böyle bir hamlede karar kıldığı belirtiliyor.

Adaylığın resmi olarak ise Salı günü açıklanması bekleniyor.

Diğer ulaştığımız bilgiye göre ise İYİ Parti’nin İstanbul adaylığı için en güçlü isim Buğra Kavuncu.


Yorum Yazın