Vatandaşlar eczane eczane dolaşıyor

İstanbul’da Sekrol Pediatrik şurubu bulunmuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul’da Sekrol Pediatrik şurubu bulunmuyor
Abone ol
İstanbul Avrupa Yakası’ndaki eczanelerde Sekrol Pediatrik şurubuna ulaşılamıyor. Hastalığın doruğa ulaştığı kış aylarında İstanbullular çocuklar için kullanılan bu şuruba erişim sağlayamıyor.

Muhalif Özel

İstanbul’un Avrupa Yakası’nda Levent, 4. Levent, Sarıyer bölgelerinde Sekrol Pediatrik isimli çocuk şurubu bulunmuyor. Markanın yetişkinler için olan standart versiyonu bulunurken, çocuklara yönelik olan bu ürünün tedariki sağlanamıyor.

İlaç çocukların kolayca balgam çıkarmaları için kullanılıyor. Doktorların viral enfeksiyon döneminde en çok tercih ettiği ilaçlar arasında yer alıyor. 0-12 yaş arası çocuklarda her çeşit ilacın kullanılmaması da bu şurubu önemli hale getiriyor.

Ülkedeki birçok ilacın piyasa eksiğinin sürdüğü, artık muadili (aynı içerikli) ilaçların dahi eczane raflarından tükendiği vurgulanıyor

Eczacılar reçeteyi karşılamakta zorlandıklarını belirtirken, doktorlar ilaç değiştirmek durumunda kaldıklarını ifade ediyorlar.

Vatandaşlar ise ilaçlara ulaşmak için eczane eczane dolaşıyorlar.

İlaç eksikliği hissedilen başlıca ürünler; özellikle çocuk antibiyotiği, infulenza, domuz gribi ilaçları, üst solunum yolu enfeksiyonu ilaçları, ağrı kesi ve ateş düşürücüler, mide ilaçları, şeker ilaçları, tansiyon ilaçları, göz damlaları olarak gösteriliyor.


Yorum Yazın