‘Kaptanın gemiyi sağlam limana götürmesi’ görüşü gibi ince bir taktik mi var?

İstanbul İl Kongresi sonrası CHP’de neler konuşuluyor?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul İl Kongresi sonrası CHP’de neler konuşuluyor?
Abone ol
CHP’de ‘değişimciler’ açısından moral yükselten İstanbul İl Kongresi’nin 4-5 Kasım tarihlerinde yapılacak Kurultay’a sayısal etkisinin olacağına ilişkin yayılan havanın kulislere de aynı şekilde yankılandığı söylenemez. CHP’de, yaklaşan Kurultay öncesinde, “Kılıçdaroğlu tek başına günah keçisi ilan edilmemeli’ görüşleri var. Ancak, bu görüşlerin arkasından yapılan ‘Yerel seçim sonucu ne olursa olsun gemiyi limana götürmek yine kaptanın görevidir’ sözlerine gizlenmiş ince bir taktik dikkat çekiyor.

Hülya Özmen- Muhalif 

CHP kulislerinde, 81 İl Kongresinin tamamlanmasından önce yapılacak Kurultay hesap ve yorumlarının doğru olmayacağı görüşü hakim. Kurultay’a yönelik objektif analiz için il kongrelerinin bitmesinin beklenmesi gerektiğine dikkat çekiliyor. Değişimciler’ açısından moral yükselten İstanbul İl Kongresi’nin 4-5 Kasım tarihlerinde yapılacak Kurultay’a sayısal etkisinin olacağına ilişkin yayılan havanın kulislerde aynı şekilde yankılandığı söylenemez. CHP kulislerinde, özellikle değişimcilere destek veren Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski ‘A Takımı’na tepkiler de sürüyor. Kulislere bakıldığında, maçın ortada olduğu görülüyor, bir adayın diğerinden bir adım öne çıktığı da söylenemez. CHP’de herkesin gözü kulağı il kongrelerinin tamamlanmasına çevrilmiş durumda. Ancak, Kılıçdaroğlu’nun ‘tek başına günah keçisi’ ilan edilemeyeceğine ilişkin görüşlere gizlenmiş ince bir taktik dikkat çekiyor. Buna göre, Kurultay’dan Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile yola devam kararı çıkmalı ve Genel Başkan liderliğinde yerel seçimlere gidilmeli. Ancak, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde alınacak sonuç, başarı ya da değil bu süreçte Genel Başkan kendi isteğiyle görevi bırakmalı. CHP, Kılıçdaroğlu sonrasındaki yol haritasını çizmeli. 

Bu taktik, 2023 seçimlerinin ardından partisinin ilk grup toplantısında, Partideki 'değişim' mesajlarına gönderme yapan Kılıçdaroğlu’nun "Değişimin parçası olmak isteyen bireysel beklentiden arınmalı. Gemiyi limana sağlam götürmek yine kaptanın görevidir. Gemiyi limana sağlam götüreceğimi herkes bilsin" sözlerine işaret etmesi açısından önemli. 


Yorum Yazın