Hopa’da Utku Cihan, Utku Cihan’a karşı mı olacak?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hopa’da Utku Cihan, Utku Cihan’a karşı mı olacak?
Abone ol
2024 Yerel seçimlerinde Artvin’in Hopa ilçesinde türüne az, belki de hiç rastlanmayacak bir durum gerçekleşebilir. Hopa Belediye Başkanı olmak için CHP ve AK Parti’den aynı isimli iki kişi aday adaylığını açıkladı. İsimleri Utku Cihan olan bu iki aday, parti içi yarışı kazanmaları durumunda Hopa’nın Utku Cihan isimli iki Belediye Başkanı adayı olacak.

Muhalif Özel

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler için tüm partiler çalışmalarına olağan hızıyla devam ediyor.

Siyasette ön plana çıkan konu ise belediye başkanlığı aday adaylıkları. CHP’de dün bazı il ve ilçelerin adayları açıklansa da birçok parti yerel seçimler için adaylarını henüz duyurmadı.

Artvin’in Hopa ilçesinde ise yerel seçimlerde çok garip bir durum gerçekleşebilir.

Böyle bir olay yalnızca Karadeniz fıkralarında geçer diyebilirsiniz. Nitekim olay zaten Karadeniz’de gerçekleşiyor.

CHP’nin Hopa için belediye başkanı aday adayı olan isimlerinden birisinin adı Utku Cihan.

Önemli rakip partilerinden AK Parti’nin adaylarından birisinin ismi de Utku Cihan ile birebir aynı ancak ufak bir farkla. AK Parti adayının tam ismi Ati Utku Cihan.

Hopa’da yerel seçimler büyük ilginçliklere sahne olabilir.

Hatta, Cumhuriyet tarihinde aynı isimde iki kişinin birbirine karşı yarıştığı ilk belediye başkanlığı seçimine tanık olabiliriz.

Diğer bir ilginç durum ise isimleri aynı olan bu iki potansiyel belediye başkan adayının aynı zamanda akraba olmaları.

Oy pusulalarında isimleri karıştırarak ‘yanlış oy kullanan seçmen olacak mı?’ bu da ayrı bir merak konusu.

 

Aday adayları hakkındaki bilgiler ise şöyle:

CHP aday adayı Utku Cihan

Cumhuriyet Halk Partisi Hopa Belediye Başkan Aday Adayı Utku Cihan, çalışma hayatına şehir plancısı olarak özel sektörde başladı. İlk kamu görevi ise yine şehir plancısı olarak 2008 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde olmuştu. Ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire 
Başkanlığı’nda önce şef, sonrasında müdürlük görevlerine gelmişti.

İzmir’de yaklaşık 11 yıl görev yapan Cihan, 2019 seçiminin akabinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Ulaşım Planlama Müdürü ve Ulaşım Dairesi Başkanı görevlerinde yer almıştır.

Cihan, 30 Kasım’da İBB’deki görevinden istifa ederek Hopa aday adaylığını açıkladı. İlk söylediği şunlar oldu:

“Hopalı hemşehrilerimin hiçbirini ayırmadan herkese eşit hizmet sunacağımın sözünü şimdiden veriyorum. Katılımcı olacağız, şeffaf olacağız, ortak akla inanacağız, ranta değil halkın gerçek sorunlarına çözüm üretmeyi önceleyen bir belediye yönetimi olacağız. Hopa’yı, tüm Hopalıların daha huzurlu, daha konforlu, daha sağlıklı ve daha mutlu yaşadığı bir yer haline getireceğiz.”

Cihan’ın dikkat çektiği diğer konulara baktığımızda, ‘Sel baskınları, yanlış yapılaşma, gençlerin büyük şehirlere göç etmesi, çay üreticilerinin sorunları’ gibi başlıkları görüyoruz.

CHP’nin aday adayı, seçilmesi durumunda ise Hopa’yı ‘karşılıklı istişareyle, ortak akılla, bilimle ve halkla bütünleşerek yöneteceklerini söylüyor.

 

AK Parti aday adayı Ati Utku Cihan

AK Parti’nin adayının tam ismi Ati Utku Cihan. Cihan’a dair bilinenler Erzurum Atatürk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği mezunu olduğu ve 2014 yılından beri Hopa Belediyesi’nde çalıştığı. Cihan aday adaylığını da Fen İşleri Müdürlüğü görevinden istifa ederek açıkladı.

Cihan’ın adaylığına dair yaptığı açıklama da şöyleydi: “Hopa’da yaşayan biri olarak gerek Hopa’nın sorunlarını gerekse belediye işleyişi konusunda yeterli seviyede bilgi sahibiyim. Hopa konum itibari ile hem ticarete hem de turizme cevap veren bir ilçemizdir. Bir yerin gelişip büyümesinde yerel yönetimler büyük rol oynamaktadır.”

 

Son seçimler

Artvin Hopa’da, son seçimlerde (2019) Cumhuriyet Halk Partisi’nden Taner Ekmekçi toplam 12.900 oyun 5.137’sini (yüzde 39,81) alarak belediye başkanı seçilmişti. En yakın rakibi olan Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Kemal Gazioğlu 4.761 oy (yüzde 36,9) almıştı.

 


Yorum Yazın