Hayvan düşmanı olarak görülen Habertürk’e boykot çağrısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hayvan düşmanı olarak görülen Habertürk’e boykot çağrısı
Abone ol
Habertürk kanalında hayvanseverlere yönelik kullanılan ifadeler ve takınılan tutum sosyal medyada büyük bir tepkiye sebep oldu. Kanaldaki sorumlu kişilerin sokak hayvanlarını besleyenlere söyledikleri sözler vatandaşlar tarafından #Habertürkboykot çağrısı ile karşılık buldu.

Muhalif Özel

Sosyal medyadaki hayvanseverler, Habertürk kanalında her gün sistematik olarak hayvan düşmanlığı yapıldığına şahit olduklarını belirtiliyorlar.

Kanalda geçtiğimiz günlerde kullanılan bir ifade ise birçok kişi tarafından bardağı taşıran son damla oldu ve Habertürk televizyonuna yönelik olarak ‘#Habertürkboykot’ etiketi ile boykot çağrısı başlatıldı.

Habertürk Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır’ın canlı yayında sokak hayvanları besleyenlere yönelik kullandığı “Kilolarca et almışlar, tavuk almışlar, sosis almışlar köpeklere götürüyorlar ya. Arkadaşlar bu ülkede yoksulluk çeken, evine neredeyse bir aydır et girmeyen vatandaşlar var ya.” yorumu çok  konuşuldu.

Sosyal medyada, “Millet niye et alamıyor onu sorgulamaktan aciz, hayvanseverlerin kendi kazandığı parasını hayvanlara harcamasını sorguluyor” minvalinde yorumlar yapıldı.


Bu düşünceye örnek yorumlar ise şöyle:

“Fevzi Çakır diye kendini haberci sanan biri var. Dün akşam ismi lazım değil bir kanalda çıkıp ‘Görüyorum kilolarca et alıp köpeklere veriyorlar, bu ülkede evine et alamayan aileler var’ gibi bir cümle kurmuş. Bir insan bu kadar beyinden yoksun olur mu? Oluyormuş. Derdin buysa kaldıracaksın kıçını her gün onlarca haber yapacaksın evine et alamayan aileleri bu duruma sokanlar hakkında. G**ün yer mi? Yemez. Hayvan düşmanlığı üzerinden prim yapacak yiğidim. Kötülük akıyor adamın suratından.


“Memlekette koca koca insanlar, yayın kuruluşları, ekonomiyi, terörü, 3.sayfa haberlerini, sapıklığı, ahlaksızlığı, kravatlı hırsızları bırakmış, sokaktaki köpeklerle uğraşıyor. 

İnanılır gibi değil”


“Enflasyon kaynağını köpeğe bağlayacak kadar gülünç bir durumda olmak ayrı dursun, o verilen kilolarca et dediklerin; kasaplardan, mezbahalardan para verip edindiğimiz, çöpe atılacak olan hayvan artık kemikleri ve çorbalıkları.  

Çünkü her zaman mama alamıyoruz.

Çünkü artık mamaya para yetiştiremiyoruz.”


“Her cümleniz yalan.. alışmışsınız toplumu sizi izleyen kesimi yalanlarınızla hipnotize etmeye.. millet evine et götüremiyorsa sebebi sokak köpekleri değil sizsiniz”

“Bizler azgın azınlık değiliz ama anlaşılan o ki sizler vicdanınızı kiraya vermişsiniz o lafı aynen size iade ediyorum.Orası sizin babanızın çiftliği değil aylardır çözüm için çabalayan insanlara siz kim oluyorsunuzda azgın diyebiliyorsunuz.”


Yorum Yazın