Arap sermayesine boyun mu eğdi?

Hani her şey para değildi Toni Kroos?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hani her şey para değildi Toni Kroos?
Abone ol
Alman yıldız futbolcu Toni Kroos, yüksek meblağlara Arabistan’da futbol oynamak konusundaki görüşlerinden dolayı futbol severlerin büyük sempatisini kazanmıştı. Ancak kısa süre önce oynadığı reklam filmi acaba Kroos da Arap sermayesinin ağına mı düştü dedirtti…

Oğuz Büber - Muhalif Özel

Arap yarımadasına olan transfer rüzgarından futbolla ilgili olan hemen hemen her insan haberdardır. Bölgeyi cazip kılan en önemli nokta ise oyuncular için ödenen astronomik rakamlar.

Bu ücretlerin cezbediciliği karşısında direnen ve yorum yapmaktan geri kalmayan bir isim vardı.

Real Madrid’in Alman yıldızı Toni Kroos para için Suudi Pro Lig’e giden futbolcu arkadaşlarına yönelik olarak bir açıklamada bulunmuştu. 21 yaşındaki futbolcu Gabri Veiga’nın La Liga ekibi Celta Vigo’dan Suudi ekibi Al Ahli’ye transfer olmasını ‘utanç verici’ olarak nitelendirmişti ve “Orada iddialı futbol oynanıyor denmeye başlandı ama her şey para etrafında dönüyor” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Hiçbir zaman Suudi Arabistan’a transfer olmayacağını da belirten Alman yıldız , “Cristiano Ronaldo’nun yaptığı gibi, herkes bu kararı kendisi vermeli. Kariyerinin sonuna doğru bunu yapabilirsin. Ancak kariyerinin ortasında olan ve Avrupa’nın en iyi kulüplerinde oynayacak kaliteye sahip oyuncuların bu transferleri gerçekleştirmeleri garip. Orada insan haklarının olmaması beni Suudi Arabistan’a gitmekten alıkoyacak.” demişti.

Bu sözleri dolayısıyla da Suudi Arabistan’da düzenlenen İspanya Süper Kupası maçları için çıktığı sahada ayağına her top geldiğinde yuhalandı.

Atletico Madrid ile oynadıkları karşılaşmanın ilk yarısında yuhalamaları fark ettiğini söyleyen Kroos, “İlk başta beni kastettiklerini düşünmedim. Sonra taraftarlara baktım ve şunu fark ettim: 'Oh, bu benim için... sadece benim için. Tüm kalbimle söyleyebilirim ki bu beni rahatsız etmedi ya da oyun tarzımı etkilemedi, aksine oldukça komikti. Zaman zaman kim daha fazla dayanabilecek diye düşündüm. Zamanla sıkıcı hale gelebilirdi ama finalde giderek daha az yuhalandıklarını fark ettim. Buna alışıyorsunuz ve bu sizi gülümsetiyor. Yuhalamalar açıklamalarımı doğruluyor, muhtemelen haklıydım" ifadeleriyle yaşadıklarını izah etmişti.

Alman yıldız oyuncu maçtan sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da, “Bugün çok eğlenceliydi! İnanılmaz bir kalabalık vardı” diyerek yuhalamaları umursamadığını belli etmişti.

Yaptığı açıklamalarından, Kroos’un Arap coğrafyasında futbol oynama fikrine ne kadar mesafeli olduğunu anlayabiliyorduk.

Yıldız oyuncu, bu tavrından dolayı da birçok futbol sever tarafından takdir edilmişti.

Fakat Alman futbolcunun birkaç gün önce yer aldığı proje Kroos da mı bu furyaya teslim oldu sorusunu akıllara getirdi.

Hatta sadece akıllara getirmekle kalmadı videoyu izledikten sonra görebilirsiniz ki Kross da neredeyse bir Arap elçisi olmuştu.

Video, Dubai turizmini teşvik etmekle ilgili ve Real Madrid’in resmi X hesabı tarafından paylaşıldı.  Kroos, Dubai’deki çeşitli mekanlarda farklı aktiviteler gerçekleştiriyor. Bu aktiviteleri slogan niteliğindeki sözlerle de ifade eden yıldız oyuncunun o esnadaki memnuniyeti de gözlerden kaçmıyor.

Diğer bir paylaşım da ‘Dubai Visit’ Youtube hesabından yapıldı:

Videoda yer alan ve Kroos tarafından söylenilen sözler ise şöyle:


“Bu gerçek bir manzara

Bu gerçek bir yürüyüş

Gerçek bir oyun

Ve hak edilmiş bir dinlenme

Bu gerçek bir macera

Bunun üstesinden gelebileceğini düşünüyor musun?

Bu geçmişle gerçek bir buluşma,

Ve gelecekle

Aynı anda her iki zaman diliminde de yaşamak gibi

Burası Dubai

Tamamen gerçek”


Alman oyuncu, kariyerinin son bölümünde futbol oynamak için Arabistan’ı tercih edecek mi zaman gösterecek.

Ancak paranın kendisini cezbettiği kesin olacak ki, Arapların kültür elçiliğine şimdiden soyunduğu söylemek mümkün.

 


Yorum Yazın