Gerçek gündem hangisi?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gerçek gündem hangisi?
Abone ol
Gerçek gündeme dönelim diyoruz devamlı ama bir türlü dönemiyoruz sanki. Depremin üzerinden bir aydan fazla zaman geçti ama yaraların sarılması sorunların ortadan kalkması için gereken sürenin aylarla ifade edilmesi bile zor görünürken Türkiye seçim sürecine girdi.

Siyasetin her şeyi belirlediği bizim gibi ülkelerde konu seçim olduğunda hemen her konu siyaset ve doğal olarak seçim üzerinden değerlendirilmeye başlanır ne yazık ki. Son birkaç günde de fark ettik ki deprem bölgesindeki durumun seçimlere nasıl etki edeceğini bile konuşur olduk.  

Aslına bakarsanız, deprem ve ekonomi Türkiye’nin asıl gündemi ve bunlarla ilgili olarak halk da seçimlerin önemli olduğunu düşünüyor ne yazık ki. Hep söylediğim gibi oturmuş bir politikamızın olmaması kurumların ve kuralların kimin iktidar olduğundan bağımsız şekilde bir düzen içinde çalışması söz konusu olmadığından seçimler her şekilde başat gündem olmaya devam ediyor. Deprem bölgesindeki insanların bile şu anda bunları konuşuyor olma ihtimali var o yüzden.

Depremin ilk günlerinden itibaren aslında seçim sürecinde değilken bile konu sık sık siyasete geliyordu zaten. Devletin kurumlarının çalıştırılmasında sorumlu olan hükümet doğal olarak bu tartışmaların ortasında kalmıştı. Artı ya da eksi her konu hep oradan analiz edildi. Çünkü Devlet ile hükümet yukarıda tekrar ettiğim kurum ve kurallar konusundaki zaafımız nedeniyle aynı şeylermiş gibi algılanıyor. Sonuç olarak da hükümetler değiştiğinde devlet de değişiyor. Halk da bunu biliyor.  

Makalenin devamını okumak için tıklayınız.


Yorum Yazın