Sebebi başkan Begüm Yücel

Fenerbahçe taraftarı Bahçeşehir Koleji’nin Ülker Arena’yı kullanmasını istemiyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fenerbahçe taraftarı Bahçeşehir Koleji’nin Ülker Arena’yı kullanmasını istemiyor!
Abone ol
Bahçeşehir Koleji SK Başkanı Begüm Yücel’in Fenerbahçe'ye yönelik geçmişte yaptığı yakışıksız paylaşımlar Fenerbahçeli taraftarların tepkisini çekiyor. Yücel tarafından herhangi bir açıklama yapılmazken, sarı lacivertli taraftarlar basketbol sahalarını kullanan Bahçeşehir Koleji ile sözleşmelerinin feshedilmesini istiyorlar…

Muhalif Özel - Oğuz Büber

Kısa süre önce Bahçeşehir Koleji Spor Kulübünün Başkanı olan Begüm Yücel, Basketbol Süper Ligi tarihinde başkanlık koltuğuna oturan ilk kadın başkan olmasıyla tanınıyor.

Begüm Yücel, Beşiktaş Spor Kulübü başkanlık seçimlerinde mutlu sona ulaşan Hasan Arat’ın ikinci başkan olarak Hüseyin Yücel’in (ağabeyi) ismini açıklaması sonrasında Bahçeşehir Koleji’nde boşalan başkanlık koltuğuna geldi.

Begüm Yücel’in içeriğimize konu olma sebebi ise sportif tarafı değil geçmişte yaptığı paylaşımlar ve sonrasında yaşananlar. Bahçeşehir Koleji’nin çiçeği burnunda başkanının yıllar önce yaptığı sosyal medya paylaşımları Fenerbahçe’nin özellikle basketbol taraftarından oldukça büyük tepki görüyor. Çünkü konu sadece yapılan paylaşımlar değil aynı zamanda Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü, Fenerbahçe’ye ait Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nun da kiracısı.

Fenerbahçe Basketbolunun tribündeki sesi olan ‘Salon Tribünü’ oluşumu yaşananlara ilişkin Fenerbahçe Spor Kulübü’ne yönelik bir metin hazırladı. Metinde talep edilen; Fenerbahçe’nin eski başkanı Aziz Yıldırım ve mevcut başkanı Ali Koç aleyhinde yakışıksız paylaşımlarda bulunan Begüm Yücel’in başkan olduğu Bahçeşehir Koleji SK’nün kiracı olduğu Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’ndan çıkarılmasıydı.

Begüm Yücel’in eleştiriye konu olan paylaşımları ise şöyleydi:

Yücel, 7 Temmuz 2011 tarihli paylaşımında  şu sözleri kullanıyor:

“Aziz Yıldırım çok pis olaylar yaptı tamam ama ölmesine de gerek yok yani :)”

Aynı tarihli diğer bir paylaşımında da şike kumpası işaret edilerek,

“Bence Aziz Yıldırım hapse girmemeli, bu rezillik Fenere de taraftarına da başkanına da kat be kat yeter…” ifadelerine imza atıyor.

Birkaç gün öncesinde kullandığı söylemler ise şöyle:

“Geçen sene Fenerin şampiyonluğu 2 dak sürmüştü bu sene 2 ay :D ehuehe”

“Bundan böyle Fenerlilerle şampiyonluk tartışmasına girmeyi kendime hakaret göreceğim bitikler”

“Ben bu Fenerbahçe kdr taraftarıyla oyuncusuyla pis bi takım görmedim”

Begüm Yücel’in Fenerbahçe yönelik geçmişteki hakaret içeren paylaşımlarının yanı sıra yakın zamanda Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a yönelik siyasi mizah içeren bir paylaşımı beğendiği de görülüyor.

İşleri çığırından çıkaran son olay ise 27 Ocak 2024 günü Ülker Arena’da oynanan Bahçeşehir Koleji - Fenerbahçe basketbol maçına, Fenerbahçe formalı taraftarların ve küçük çocukların güvenlik görevlileri tarafından sokulmaması oldu.

Tüm bu yaşananlar karşısında Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü Başkanı Begüm Yücel’den herhangi bir açıklama gelmedi. Aynı şekilde Fenerbahçe Spor Kulübü ve yöneticileri tarafından da herhangi bir açıklama yapılmadı.

Taraftarın tepkisi önce Begüm Yücel’e olduğu kadar taraftarı oldukları takımın da bu kadar sessiz kalmasına.


Salon Tribünü’nün; Fenerbahçe taraftarına, yüksek divan kurulu üyelerine ve kongre üyelerine yaptığı çağrının tam metni de şu şekilde:


Bahçeşehir Koleji SK Başkanı Sayın Begüm Yücel ya da Fenerbahçe Spor Kulübü kurumumuza herhangi bir açıklamada bulunmak isterse haberde yer verilecektir.

 

Kapakta kullanılan fotoğrafın orijinali: Begüm Yücel'i protesto eden Fenerbahçeli taraftarların Ülker Arena önünde açtıkları pankart.


Yorum Yazın