İYİ Parti Kahramanmaraş eski İl Başkanı Ahmet Çabukel’e

Depremden aylar önce yaptığı uyarılarla gündem olan açıklamalarını sorduk

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Depremden aylar önce yaptığı uyarılarla gündem olan açıklamalarını sorduk
Abone ol
Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Ağustos ayında yaptığı uyarılarla gündem olan İYİ Parti Kahramanmaraş eski İl Başkanı Ahmet Çabukel Muhalif.com.tr’ye konuştu.

Muhalif Özel / İnanç Uysal

Çabukel, yaptığı açıklamalarda en çok dikkat çeken ikiz deprem tespitinin il başkanlığı bünyesinde kurdukları komisyonunun çalışmalarında ortaya çıktığını söyledi. Çabukel “2011 yılında şehrimizin atlında ikinci bir fay hattı keşfedilmişti zaten, biz de bir komisyon kurup bu konudaki hem uluslararası hem de ulusal yayınları inceledik. Konuya vakıf insanları komisyonumuza aldık, onları dinledik ve böyle bir tehlikenin varlığını tespit edip açıkladık” dedi.  

Çabukel, açıklamalarının ardından kendisine herhangi bir cevap verilip verilmediği şeklindeki soru üzerine de sadece Maraş Büyük Şehir Belediyesinin kendi sitesinden cevap verdiğini ve kendisini halkı paniğe sürüklemekle suçladığını söyledi. Çabukel,” Hatta bana verdikleri cevapta hafiften dalga bile geçtiler, şu an tarhana zamanı, halkımız şu an bunlarla meşgul, gündem deprem değil dediler. Ama başka bir cevap da gelmedi. Ne valilikten ne de bakanlıktan kimse ne başka bir cevap verdi, ne de bana dönüp sen ne diyorsun dediler” diye konuştu.  

İmar barışı adı altında yapılan uygulamaların da Maraş depreminde çok olumsuz sonuçlarının olduğunun da altını çizen Çabukel, “İmar barışı adı altında ruhsatlandırılan binalardan ayakta kalan neredeyse hiç bina yok. Şu an aklıma gelen bir iş merkezi ve bir site var, ikisi de ruhsatsızdı ve imar barışı adı altında ruhsat aldılar” diye konuştu.  

Çabukel, “Bugün benim konuşmalarımın gündem olması çok üzücü, keşke yanılmış olsaydık ama sadece biz söylemedik. Biz de kendi kendimize söylemedik zaten, bilim söylüyordu. Merak eden her kes de zaten öğrenebiliyordu. Yetkili merciler merak etmese de önlerine zaten geliyordu. Umarım bundan sonra bilime kulak vermek konusunda daha hassas oluruz” diye konuştu  


Yorum Yazın