"Deprem, umarım 1999’da Cem-Papandreu örneğinde olduğu gibi Türkiye-Yunanistan arasında yakınlaşmaya vesile olur"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Deprem, umarım 1999’da Cem-Papandreu örneğinde olduğu gibi Türkiye-Yunanistan arasında yakınlaşmaya vesile olur"
Abone ol
Türkiye’nin eski Atina Büyükelçisi emekli diplomat Hasan Göğüş, pazartesi meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde depremlerin ardından Yunanistan’ın verdiği sıcak mesajların iki ülke arasındaki krizin çözülmesine vesile olup olamayacağına ilişkin, ”Umarım bu deprem de tıpkı 1999 Marmara depremi ardından Dışişleri bakanları İsmail Cem ve Yorgo Papandreu örneğinde gördüğümüz gibi iki ülke arasında yeni bir yakınlaşmaya vesile olur” dedi.

YetkinReport sitesinde bir yazı kaleme alan Göğüş, depremlerin ardından Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in geçen marttan beri ilk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la telefonda görüşüp taziyelerini ilettiğine dikkati çekti.

Yazının ilişkili bölümü şöyle:

”Yunanistan’a ayrı bir parantez açmak lazım. Hem Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu hem başbakanı Kiriakos Miçotakis ayrı ayrı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak taziyelerini bildirmiş. Bu Miçotakis’in neredeyse bir yıl aradan sonra Erdoğan’la ilk teması. Geçen yıl Türkiye aleyhine 1024 tweet atan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias arka arkaya iki tweet’le Türkiye’nin acısını paylaştı. Ayrıca altı Yunanlı bakan, Türk karşıtlarını telefonla aramışlar. Hepsinden önemlisi de Atina’daki Türk Büyükelçiliği’nin önüne Yunanlılar tarafından bırakılan çiçekler. Büyükelçiliğin bu konudaki tweet’i de 6000 beğeni almış.

Viyana’da büyükelçi olarak görev yaparken Charli Hebdo baskınından sonra Fransız sefaretinin önü çiçek bahçesine döndürülürken aynı dönemde, 10 Ekim 2015’te Ankara garındaki DEAŞ saldırısını takiben 100 metre ileride bulunan büyükelçiliğimize tek bir buket bırakılmadığını hiç unutmuyorum.

Her musibetten bir iyilik doğarmış. Umarım bu deprem de tıpkı 1999 Marmara depremi ardından Dışişleri bakanları İsmail Cem ve Yorgo Papandreu örneğinde gördüğümüz gibi iki ülke arasında yeni bir yakınlaşmaya vesile olur.”


Yorum Yazın