Deprem bölgesindeki bakanların sakal bırakması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Deprem bölgesindeki bakanların sakal bırakması
Abone ol
Deprem bölgesinde bulunan bakanların birçoğu sakallarını tıraş etmeyerek alışık olduğumuz görüntülerinin dışına çıktı. Bu durumun mizansen olduğunu savunanlar gibi olağan karşılayanlar da oldu...

Türkiye Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem sonrasında büyük bir felaket yaşadı. 11 kenti etkileyen depremler dolayısıyla yüz binlerce kişi evlerinden oldu.

Deprem bölgesinde; devletin birçok kurumu, sivil toplum kuruluşları, depremzedelere yardımda bulunmak isteyen yurttaşlar yer alıyordu.

Bu grubun içerisinde yer alan bakanlardan bazıları ise bölgede yaptıklarından çok fiziksel değişiklikleri ile konuşuldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u sakallı, yorgun şekilde çokça gördük. 

Bu isimler kamera karşılarına geçtiğinde ilk dikkatimizi çeken de bu yönleri oluyordu. Peki bu durumun sebebi neydi?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

Dolaylı yoldan değil de doğrudan bir çıkarım yapmak istediğimizde aklımıza hemen; depremde yoğun çaba sarf ettiklerinden dolayı tıraş olmaya dahi vakit bulamadıkları gelebilir. Yani varmamızı istedikleri sonuç bu yönde.

Çalışmaktan bitap düştükleri ve depremzedelere yardım etmekten başka uğraşları olmadıkları için de sakal tıraşının akıllarına bile gelmemesi. Yanı sıra matemde oldukları için kesmediklerini düşünenler de var.

Bu düşünceyi savunmak uğruna bazı kişiler, bakanları eleştirenlere; ‘Bakın CHP’li vekiller de sakallarını kesmemiş’ bile diyebiliyorlar. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Tabi herkes sakal olayını böyle yorumlamıyor. Dediğimiz şekilde düşünenler olduğu gibi bir mizansen ve kurmaca olduğunu belirtenler de az değil.

Hatta PR çalışması olduğunu düşünenler de. Çünkü benzeri bir yöntemin Rusya ile savaşta olan Ukrayna lideri Zelensky tarafından sakal bırakılarak, sürekli asker ceketi ve pantolonu giyilerek uygulandığı söyleniyor. 

En sert eleştiri ise; deprem faciasını yönetemeyen devlet kurumlarının bu şekilde algı oyunlarıyla süreci yönetmedeki başarısızlığın üstünü örtme çabası.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum

 


Yorum Yazın