Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en sevdiği balık kalkan ne kadar? Kalkan balığını kilosu kaç para?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en sevdiği balık kalkan ne kadar? Kalkan balığını kilosu kaç para?
Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en sevdiği balık olarak kalkan balığını açıklaması sonrasında balığın ne kadar olduğuna dair araştırmalar yapılıyor. Bu bağlamda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en sevdiği balık kalkan ne kadar? Kalkan balığını kilosu kaç para?

Dün gece saatlerinde balık avlama sezonunun açılışında yaptığı konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan bir balıkçı teknesine geçti. Erdoğan balıkçılara yeni sezonun hayırlı olmasını dilerken balıklandırma işlemine de bizzat katıldı. Erdoğan burada basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. 

Kendisine yöneltilen 'Siz en çok hangi balığı seversiniz?' sorusuna 'Kalkan balığını severim' cevabını verdi.

Erdoğan’ın cevabı sonrasında kalkan balığının fiyatı merak edilmeye başlandı.

 

Kalkan balığını kilosu ne kadar?

Kalkan balığını güncel fiyatı kilogram bazında 800 ile 1400 Türk Lirası arasında değişmektedir.

 

Kalkan Balığı nedir?

Kalkan balıkları, gözleri vücudunun sol kısmında bulunan ve sağ yanı ile denizin tabanına yatan, yassı görünümlü, görünümü ile bir kalkanı andıran balık çeşididir.

 

Nerelerde bulunur? Özellikleri nelerdir?

Kalkan balıkları Atlas okyanusunun doğu kesiminin kıyılarında ve ülkemizde bulunan Akdeniz, Ege Denizi, Karadeniz ve Marmara Denizinde yaşamaktadırlar. Derinlik olarak suların 20 metreden 70 metresine kadar olan bölümü daha çok tercih ederler. Beslenmelerini denizin dibinde bulunan yengeçler, minik balıklar ve dipteki deniz hayvanlarından karşılarlar.

Yuvarlak bir görünümü andıran ve bir kalkana benzeyen bu balıklarda pul bulunmamaktadır. Balık severler tarafından sevilerek tüketilen bir balıktır. Boyut olarak 50 cm’den 70 cm’ye kadar farklılık gösterebilirler. Çok ender olarak bir metre boyunu aşan ve kilo olarak 20 kg’ımı bulan kalkan balıkları da mevcuttur.


Yorum Yazın