Cumhur ittifakının Ankara, İstanbul ve İzmir’i kazanma hedefi gerçekleşmezse ne olur?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhur ittifakının Ankara, İstanbul ve İzmir’i kazanma hedefi gerçekleşmezse ne olur?
Abone ol
Kulislerde, 31 Mart yerel seçimlerinde Ankara, İstanbul ve İzmir yani üç büyük şehirden birinin kazanılmaması durumunda Cumhur ittifakı kanadında moralleri bozacağı ancak ittifakta bir parçalanma yaratmayacağı belirtiliyor. Kulislere göre, Cumhur ittifakında 3 büyükşehirden en az birisi kesin kazanılır hatta Ankara ve İstanbul’un kazanılması da yüksek bir ihtimal. Üçünden biri kazanılırsa Cumhur ittifakı açısından önemli bir başarı olarak görüleceğine işaret ediliyor. Kulislere göre, Ankara, İstanbul ve İzmir’de beklenen sonucun alınmaması durumunda Cumhur ittifakı 1 Nisan sonrasında Meclis’te Anayasa değişikliğine hız verir ve 2028 adaylığı için formül arayışları başlar.

Hülya Özmen- Muhalif- kulis haber

Kulislerde, 31 Mart yerel seçimlerinde Ankara, İstanbul ve İzmir yani üç büyük şehirden birinin kazanılmaması durumunda Cumhur ittifakı kanadında moralleri bozacağı ancak ittifakta bir parçalanma yaratmayacağı belirtiliyor. Kulislere göre, Cumhur ittifakının, 3 büyükşehirden en az birisini kazanacağı hatta Ankara ve İstanbul’un kazanılmasının da yüksek bir ihtimal olduğu görüşü dikkat çekiyor Kulislerde, üç büyük şehirde beklenen sonucu alamayan Cumhur ittifakı 1 Nisan sonrasında Meclis’te Anayasa değişikliğine hız verir ve 2028 adaylığı için formül arayışları başlar. 

TBMM, 31 Mart seçimleri için bu hafta yasama faaliyetlerine ara verecek.   Bir süredir sahada olan milletvekilleri Meclis’in ara vermesiyle sahalarda tam zamanlı çalışma imkanı bulacak.  Yerel seçim sonuçlarının Meclisteki siyasi dengeleri değiştirmesi beklenirken gözler Cumhur ittifakının yol haritasına çevrildi.  Kulislerde, CHP’nin Ankara, İstanbul, İzmir ve diğer illerde başarısını koruması ya da yukarı çıkarması halinde bir erken seçim koşullarının tartışmaya açılabileceği ifade ediliyor. Buna  karşın  CHP’nin elinde bulundurduğu belediyeleri kaybetmesi halinde parti içinde tartışmalar olağanüstü Kurultay sürecine taşınabilir. 

Cumhur ittifakı, Anayasa ve 2028 adaylık ajandasına ilişkin kulisler şöyle:

.31 Mart yerel seçimlerinde Ankara, İstanbul ve İzmir yani üç büyük şehirden birinin kazanılmaması durumunda Cumhur ittifakı kanadında moraller bozulur ancak ittifakta bir parçalanma olmaz.

.Cumhur ittifakında 3 büyükşehirden en az birisi kesin kazanılır hatta Ankara ve İstanbul’un kazanılması da yüksek bir ihtimal. Üçünden birinin kazanılırsa Cumhur ittifakı açısından önemli bir başarı olarak görülür.

.Bunlara Adana, Antalya gibi  CHP’nin elindeki bir kaç belediye de eklenirse zaten Türkiye ortalamasında Cumhur İttifakı önde olacağı için seçim galibiyeti açısından sorgulanacak bir şey kalmaz.

 Anayasa değişikliği ve 2028 adaylık formülleri   

.Ankara, İstanbul ve İzmir’de beklenen sonucun alınmaması durumunda Cumhur ittifakı 1 Nisan sonrasında Meclis’te Anayasa değişikliğine hız verir ve 2028 adaylığı için formül arayışları başlar.

. Anayasa değişikliğinde MHP’ye ihtiyaç olduğu için ittifak bozulmaz.

. Meclis Anayasa değişikliği ile Erdoğan’ın 2028 yılı adaylık formülünü konuşmaya başlar.  Adaylık  olmazsa temsili bir  Cumhurbaşkanı adayı mı bulunur. Erdoğan partisinin başında mı  kalır, siyasetin  tartışma konularının bu yönde  olabileceği belirtiliyor.


Yorum Yazın