CHP’li Gökhan Günaydın: “Kılıçdaroğlu yanlılarının oy vermeyeceği iddiası doğru değil”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’li Gökhan Günaydın: “Kılıçdaroğlu yanlılarının oy vermeyeceği iddiası doğru değil”
Abone ol
CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın, 31 Mart yerel seçimine iki hafta kala Türkiye genelinde 2019’dan daha kötü durumda olmadıklarını, yeni kazanacakları yerler olacağını söyledi. Günaydın, İstanbul’daki kıyasıya yarış ile ilgili olarak, “İstanbul’da açık farkla öndeyiz. En az beş puan fark var.” dedi.

Ayla Ganioğlu – Muhalif Özel

Küskünlerin oyu

Yerel seçim çalışmalarıyla ilgili Muhalif’e değerlendirme yapan Günaydın, CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taraftarları ve Alevilerin Ekrem İmamoğlu’na oy vermeyecekleri yönünde yapılan yorumlara katılmadığını belirtti. 
Günaydın, “Ölçümler böyle bir iddiayı doğrulamıyor. Bunun için gayret edenler oluyor, iktidar medyası da körüklüyor ama sonucu etkileyecek bir durum olacağını gösteren bir çalışma yok. Küskünlerin sandığa gitmeyeceğine ilişkin kayda değer bir sonuç yok. Seçim tarihi yaklaştıkça samimi olarak kırgın olan arkadaşlarımızın asıl hedefin ne olduğu konusunda daha sakin düşündüğünü görüyoruz. Bu nedenle buradan seçim sonucunu etkileyecek bir sonuç çıkmayacaktır.” dedi. 

Sandık güvenliği

Günaydın, seçim sandıklarının güvenliği için yaptıkları çalışmayla, 2019’daki gibi ıslak imzalı tutanakların ve erken seçim sonuçlarının alınacağını, İstanbul’daki 33 bin sandıkla ilgili bir sorun yaşamayacaklarını ifade etti. 
Günaydın, Türkiye genelinde oy oranlarının çok düşük olduğu yerlerde aynı kontrolü yapmakta zorlanabileceklerini belirterek, “Merkezden ne kadar uzaklaşırsanız, sandık güvenliğinden uzaklaşıyorsunuz. Yüzde yüz kontrol edilir iddiası büyük bir iddiadır. Bunun için çalışılacaktır ama İstanbul’da bir tek sandıkta bile sorun olmayacaktır.” dedi. 

Erdoğan’ın son hamlesi

Günaydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yerel seçim için tam olarak devreye girmediği ve son haftada seçim sonucunu etkileyecek bir adım atacağı beklentileriyle ilgili olarak, “Cumhurbaşkanı devreye girmedi diyenlere sorayım, İstanbul ve İzmir mitinglerindeki hakaretleri neydi? Her gün yeni viral video devreye sokmuyorlar mı? Tüm kamu kaynaklarını kullanmıyorlar mı? Ondan sonra da devreye girmedi diyecekler. Son aşamada şapkadan ne çıkarırlar göreceğiz.” dedi. 
 


Yorum Yazın