CHP’de seçim sonuçları ve ‘değişim’ çıkışları Meclis’e nasıl yansıdı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’de seçim sonuçları ve ‘değişim’ çıkışları Meclis’e nasıl yansıdı?
Abone ol
Kılıçdaroğlu’na ‘değişim’ çıkışında bulunan ve aynı zamanda seçim sonuçlarının ardından başlayan ‘değişim’ çıkışlarına verdikleri destekle ön plana çıkan iki isim Engin Altay, Bülent Tezcan CHP komisyonlarda görev almadı.

Hülya Özmen- Ankara 

Seçim sonuçlarının ardından başlayan ‘değişim’ çıkışlarına verdikleri destekle öne çıkan iki isim     İstanbul Milletvekili Engin Altay, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, eski Genel Başkan Yardımcılarından İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Ordu Milletvekili Seyit Torun, Meclis’in 19 İhtisas Komisyonunun herhangi birinde görev almadı. Başka bir görev alıp almayacakları da önümüzdeki süreçte belli olacak. ‘A Takımı’nın diğer üyeleri İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, ‘Dijital Mecralar Komisyonu’, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ‘Plan ve Bütçe  Komisyonu’, Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu'nda (BYKP) Başkan Yardımcısı olarak görev yapan İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, ‘Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’, K. Maraş Milletvekili Ali Öztunç, ‘İçişleri Komisyonu’, İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ‘Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı  ‘Dışişleri Komisyonu’, üyesi olarak yeni yasama döneminde görev yapacak. Öztunç, Salıcı, Özkan bir önceki dönemde de aynı komisyonlarda görev yapmışlardı. 

Seçim sonuçlarının ardından başlayan ‘değişim’ tartışmalarıyla taşların yerine oturmadığı ana muhalefet partisi CHP’de, parti politikalarının belirlenmesinde birinci derecede söz sahibi makamlarda uzun bir süre görev yapan isimlerden İstanbul Milletvekili Engin Altay, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Ordu Milletvekili Seyit Torun, Meclis’in 19 İhtisas Komisyonundan herhangi birinde görev almadı. Kılıçdaroğlu’nun daha önceki ‘A Takımı’nın diğer üyeleri İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, ‘Dijital Mecralar Komisyonu’, Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu'nda (BYKP) Başkan Yardımcısı olarak görev yapan İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, ‘Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’, K. Maraş Milletvekili Ali Öztunç, ‘İçişleri Komisyonu’, İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ‘Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı  ‘Dışişleri Komisyonu’, üyesi olarak yeni yasa döneminde görev yapacak. Öztunç, Salıcı, Özkan bir önceki dönemde de aynı komisyonlarda görev yapmışlardı.

Bütçe Komisyonu’nun 7 üyesinden 6’sı değişti 

CHP listelerinde kendisine yer bulamayan, ağır eleştirileri kamuoyunda tepkiyle karşılanan eski Konya Milletvekili Abdüllatif Şener’in de görev yaptığı Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nun 7 üyesinden Antalya Milletvekili Cavit Arı dışında 6 üyesi değişti. Bir önceki yasama döneminde komisyonda görev yapan ve seçim sonrasında değişmeyen kurmay takımı içinde yer alan Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu ise yeni dönemde bütçe komisyonunda üye olarak bulunmuyor. 

Tahsin Ocaklı bütçe komisyonunda 

CHP’nin 46 yıl sonra Meclis’e gönderdiği Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Kılıçdaroğlu’nun eski ‘A Takımı’ndan Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 24. Dönemde aynı komisyonda görev yapan İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Antalya Milletvekili Mustafa Erdem bütçe komisyonunun yeni isimleri oldu.  

Sarıgül KİT Komisyonu’nda 

TBMM’ye 36 yıl sonra yeniden dönüş yapan Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül,  Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu (KİT) Komisyonu,  İstanbul Milletvekili Türkan  Elçi, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, Bursa Milletvekili Kayıhan Pala Sağlık, Aile, Çalışma Ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi olarak görev yapacak.


Yorum Yazın