Kulis:

“CHP’de 2028 adayı da hazır”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“CHP’de 2028 adayı da hazır”
Abone ol
CHP yönetiminin süregelen değişim çağrıları ve eleştirilerine rağmen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun değişime dahil olmadığı ve neredeyse tartışılmaz bir makamda olduğu şeklinde bir bakış açısına sahip olduğu ifade edildi.

Muhalif Kulis

Yönetimin, "2028 de de bizim adayımız belli, bu konuyu düşünmesi gereken AKP tarafı, son seçimde bir başarısızlık değil, katledilmiş çok önemli bir mesafe var. Geldiğimiz noktada sadece 1 milyon civarı insanın oy rengini değiştirmek yetiyor" şeklinde değerlendirmeler yaptıkları konuşuluyor.

Hatta oy vermeyen 11 milyon kişinin bu süreçten sonra çok daha kolay şekilde oy vermeye ikna edileceği o sebeple de Genel Başkanlık ve adaylık meselesinin bir değişim konusu olmadığı şeklinde ifadeler kullandıkları belirtildi. 

Her ne kadar parti yönetimi bu konuda kararlı görünse de partide değişim talebi genel başkanlık seviyesinde de sürüyor. 

Ancak değişim talebini dile getiren isimlerden kendisini ön plana çıkarma konusunda kararlı görünen sadece Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel var gibi görünüyor. 

Bu iki ismin de kısa süre sonra birlikte hareket edebilecekleri iddia ediliyor. 

Liderlik için daha önceden beri ismi geçen Oğuz Kağan Salıcı gibi birçok CHP'linin ise değişim taleplerini seslendirmelerine rağmen Kemal Bey'e karşı hareket etmek yerine sonrası için hazırlık yaptıkları ifade ediliyor.


Yorum Yazın