CHP kulislerinde bulutlu hava

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP kulislerinde bulutlu hava
Abone ol
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘CHP’de değişim’ için ilk adımı ‘İktidar için değişim’ adıyla kurulan internet sitesiyle atarken parti de arkasında adaylığını destekleyecek bir milletvekili grubu olan CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in tavrı da merak konusu. Akşener’in İmamoğlu konusunda vereceği bir mesajın etkisinin büyük olacağını düşünenlerle dikkat çeken CHP kulisleri, havanın koklandığı ve pozisyonun buna göre ayarlanacağı bir parti görüntüsünde.

Hülya Özmen- Muhalif- kulis

CHP’de, 2023 seçimlerinde beklenen sonuçların alınmamasından sonra partide başlayan ‘değişim’ tartışmalarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'iktidaricindegisim.org' sitesinden herkese değişime davet çağrısında bulundu. İlerleyen süreçte yeni adımlarla kendinden söz ettirmesi beklenen İmamoğlu’nun yanı sıra arkasında adaylığını destekleyecek bir milletvekili grubu olan CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in tavrı da merak konusu. Özel’in yeni bir söylemle bir çıkış konusunun da ucu açık. Akşener’in, İmamoğlu konusunda vereceği bir mesajın bu süreçte etkili olacağını düşünenlerle dikkat çeken CHP kulisleri, havanın koklandığı ve pozisyonun buna göre ayarlanacağı bir parti görüntüsünde.

Bulut: Örgüt, karar mekanizmalarına dahil edilmeli  

CHP’de, 28 Mayıs öncesi ve sonrasını analiz eden ve değişime neden ihtiyaç olduğunu açıkça ifade eden az sayıdaki isimden Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Muhalif’e,“28 Mayıs sonrası parti disiplinine, parti geleneğine aykırı olmayacak biçimde fikirlerin bayan edilmesinin sürecin işlemesi açısından sağlıklı olduğu kanaatindeyim” diyor. Bulut’un üzerinde dikkatlice durduğu nokta, Tüzük değişikliği ve örgüt kademelerinin yenilenmesi. Bulut’a göre, “Örgütsel mekanizmayı canlı tutarak örgüt karar mekanizmalarına dahil edilirse o zaman gerçek değişim olur”.

Ne olmuştu

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) seçimlerdeki başarısız sonuçların ardından 'değişim' çağrısı yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'değişim' çağrısını yer aldığı manifestoyu duyurdu. Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamasında, değişim manifestosunun yer aldığı "iktidaricindegisim.org" adresli siteyi paylaştı.


Yorum Yazın