Gazeteci Şaban Sevinç:

Cemal Canpolat parti içerisinde değişimcilerin adayı olmak için çabaladı, olamayınca Genel Merkez’in adayı oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cemal Canpolat parti içerisinde değişimcilerin adayı olmak için çabaladı, olamayınca Genel Merkez’in adayı oldu
Abone ol
Gazeteci Şaban Sevinç, CHP İstanbul İl Başkanlığı’na aday olan Cemal Canpolat’ın parti içerisinde değişimcilerin adayı olmak için çabaladığını, olamayınca Genel Merkez’in adayı olduğunu ifade etti.

Muhalif.com.tr’nin Youtube kanalında gazeteci İnanç Uysal’ın programına konuk olan gazeteci Şaban Sevinç, CHP’deki değişim tartışmalarına ve İstanbul’daki kongre sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İl Başkanlığına aday olan Cemal Canpolat ile Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası yaptığı bir konuşmayı anlatan Sevinç, ‘Kılıçdaroğlu artık gitmeli’ diyen Canpolat’ın büyük bir siyasi tutarsızlık örneği sergilediğini ifade etti.

Programda öne çıkan konular ise şu şekilde oldu:

Seçmen, CHP’de Değişim Bekliyor

CHP’de değişim tartışmalarının sadece CHP seçmeninde değil, iktidara muhalif tüm kesimlerce yakından takip edildiğini belirten Sevinç, ”CHP’de değişim olmazsa bir daha asla sandığa gitmeyeceğini ifade eden çokça insan var. Büyük bir öfke ve kızgınlık var. ‘Ekrem İmamoğlu ya da Mansur Yavaş aday olsaydı seçimi kazanmıştık’ diye bir duygu seli var. Değişim bekleniyor fakat değişim kavramı, ‘Kemal Kılıçdaroğlu kalsın’ diyenler tarafından itibarsızlaştırılıyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2014’te Ekmeleddin İhsanoğlu’nu adaylaştırmasından bugüne dek izlenen helalleşme ya da sağa açılma siyasetinin değişmesi isteniyor. Partinin tekrar Mustafa Kemal Atatürk’ün ideallerine sarılmış, bu politikayı uygulayabilecek kadroların parti yönetimine geldiği ve sonunda da bu politika ve örgütlere uygun bir liderin başa geçtiği kapsamlı bir değişim kastediliyor.” ifadelerini kullandı.

Hiçbir Karar Organı Çalıştırılmıyor

Kemal Kılıçdaroğlu’nun son beş altı yıldır, ‘tek adam’ görünümünde olduğunu söyleyen Sevinç, “Kemal Bey, partide ‘Tayyip Erdoğan’ı aratmayan uygulamalar yapıyor. Hiçbir karar organını çalıştırmıyor, hiçbir karar organına önemli kararları sormuyor. Kendi başına atadığı 70-80 danışmanla, ki o danışmanların da çoğunluğu sağdan gelmiş AKP’li isimler, sürekli sağ politikalar önerilip duruluyor.” şeklinde konuştu.

‘Kemal Bey Artık Bırakmalı’ Diyordu

İstanbul Kongresi’ne ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Şaban Sevinç, “2018’deki il kongresinde Genel Merkez, o dönem İl Başkanı olan Cemal Canpolat’ın karşısına Canan Kaftancıoğlu’nu aday yapmıştı. Canpolat, Genel Merkez yüzünden kongreyi kaybetmişti. Genel Merkez yöneticileri bizzat gelip delegeye baskı yaparak, seçimi Kaftancıoğlu’na kazandırtmıştı. Şimdi aynı kadro Ekrem İmamoğlu’na karşı Cemal Canpolat’ı destekliyor.” dedi.

Seçimlerin ardından Cemal Canpolat ile görüştüğünü söyleyen Sevinç, “Bana dediği aynen şuydu, ‘CHP’de bir değişim gerekiyor. Artık Kemal Bey’in Genel Başkanlığı bırakması gerekir. Parti eriyor, değişim gerekli’ dedi. Peki ne yapacaksın dediğimde, Ekrem İmamoğlu ile görüşeceğini söyledi.” dedi.

Değişimciydi, ‘Genel Merkezci’ Oldu

Cemal Canpolat’ın adaylık sürecini de anlatan Sevinç, “Değişimciydi, değişimcilerden İstanbul adaylığını alamadı, döndü Genel Merkez’den adaylık aldı. 3 ay önce ‘Kemal Bey bırakmalı yoksa parti bölünür’ diyen Canpolat, İl Başkanı adayı olduktan sonra ya da olmak için ‘Kemal Bey kalmalı, Kemal Bey’i eleştirmek Atatürk’ü eleştirmektir’ noktasına geldi. Cemal Abi’yi hakikaten seviyorum. Koskoca Cemal Canpolat bu duruma düşmemeliydi. Üzülüyorum bu durumuna, siyaseten çok tutarsız bir duruma düştü. Siyaset böyle olmamalı, siyaset bu değil. 3 ay önce, 3 ay sonra böyle oluyorsun.” ifadelerini kullandı.

Program Video Linki:

https://www.youtube.com/watch?v=R0qOWuQWrfY


Yorum Yazın