Bütçe görüşmelerinde şimdi de ‘sözel şiddet’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bütçe görüşmelerinde şimdi de ‘sözel şiddet’
Abone ol
AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş’ın bıçaklı saldırıya uğrayan Yenilik Partisi Genel Başkanına geçmiş olsun dileklerini ilettiği sırada HDP’li Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir "Darısı Salih Cora'nın başına" deyince ortalık karıştı. HDP’li Aydemir sözlerini, AKP’li Salih Cora ile aralarındaki hukuka dikkat çekerek, “Aramızdaki hukuka dayalı olarak şaka yaptığımı kendisi benden çok daha iyi biliyor çünkü karşılıklı da gülüştük” diye savundu.

Muhalif Özel- Ankara  

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş’ın bıçaklı saldırıya uğrayan Yenilik Partisi Genel Başkanına geçmiş olsun dileklerini ilettiği sırada HDP’li Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir "Darısı Salih Cora'nın başına" deyince ortalık karıştı. Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, kürsüden HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç’a, “Arka sıralarınızdan bir milletvekili arkadaşımız da "Darısı Salih Cora'nın başına." diye bağırdı, siz onu da duydunuz mu, bilmiyorum” diye sordu. Oluç,  bu sözlerin asla kabul edebilecekleri bir şey olmadığını belirtirken, HDP’li Aydemir de kendisini, “Benim Sayın Salih Cora'yla aramızdaki hukuka dayalı olarak şaka yaptığımı kendisi benden çok daha iyi biliyor çünkü karşılıklı da gülüştük” diye savundu.  

Genel Kurul’da ‘darısı başına’ sözleri ile yaşananlar şöyle:  

MUSTAFA ELİTAŞ (Kayseri) - Sayın Başkanım, teşekkür ediyorum. 

Şimdi aldığımız bir habere göre Yenilik Partisi Genel Başkanı Sayın Öztürk Yılmaz Ankara'daki ofisinde bıçaklı saldırıya uğramış, hastaneye kaldırmışlar. Ardahan Milletvekili ve Yenilik Partisi Genel Başkanı Sayın Öztürk Yılmaz'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Siyasetçiler, ne olursa olsun korunması gereken, bir kurumu temsil eden arkadaşlarımız. Bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. 

Teşekkür ediyorum. 

ERDAL AYDEMİR (Bingöl) - Darısı Salih Cora'nın başına. 

ENGİN ALTAY (İstanbul) - Sayın Başkan... 

BAŞKAN - Sayın Altay, buyurun. 

ENGİN ALTAY (İstanbul) - Çok teşekkür ederim. 

Ben de aynı sebeple söz almıştım Sayın Başkan. Yenilik Partisi Genel Başkanı ve Ardahan Milletvekili Sayın Öztürk Yılmaz bugün Parti Genel Merkezi'ndeki makam odasında bir bıçaklı saldırıya uğramış ve yaralı olarak hastaneye sevk edilmiştir. Kendisine acil şifa diliyorum, parti camiasına da geçmiş olsun diyorum. 

MAHMUT ATİLLA KAYA (İzmir) - "Darısı Salih Cora'nın başına." demek ne demek? 

SALİH CORA (Trabzon) - Başkanım, "Darısı Salih Cora'nın başına." demiş. 

FUAT KÖKTAŞ (Samsun) - "Darısı Salih Cora'nın başına." dedi. 

BAŞKAN - Teşekkür ediyorum. 

Sayın Oluç, arka sıralarınızdan bir milletvekili arkadaşımız da "Darısı Salih Cora'nın başına." diye bağırdı, siz onu da duydunuz mu, bilmiyorum. 

SALİH CORA (Trabzon) - Başkanım, açık açık tehdittir bu ya! 

BAŞKAN - Buyurun. 

HAKKI SARUHAN OLUÇ (İstanbul) - Sayın Başkan, kesinlikle kabul ettiğimiz ve doğru bulduğumuz bir şey değil, bir espri olarak söylemiş olabilir fakat bunun esprisi bile yapılmaz. 

BAŞKAN - Esprisi bile iyi değil. 

SALİH CORA (Trabzon) - Espri olduğunu söylesin. Tehdit mi, espri mi? 

HAKKI SARUHAN OLUÇ (İstanbul) - Asla kabul edebileceğimiz bir şey değildir, onu net olarak söyleyeyim. 

SALİH CORA (Trabzon) - Başkanım, AK PARTİ Grup Başkan Vekilimiz Sayın Mustafa Elitaş Yenilik Partisinin Genel Başkanının uğradığı saldırı nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletirken HDP sıralarından Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir "Darısı Salih Cora'nın başına." diyerek açıkça tehdit içeren bir ifade kullanmıştır. Biz siyasette çok tehditler gördük, biz inandığımız dava uğruna mücadele etmeye her zaman hazırız; demirden korkan trene binmez. Birçok terörist, terörist yardakçısının tehdidine maruz kaldık ama sizin yaptığınız bu tehdidi de açıkçası kınıyorum. Sizden korkan sizin gibi olsun. (AK PARTİ sıralarından alkışlar) 

HAKKI SARUHAN OLUÇ (İstanbul) - Sayın Başkan, biraz evvel siz bu konuda hatırlatma yaptınız ve ben bunu asla parti olarak böyle bir yaklaşımı kabullenmediğimizi, bir espri olarak bile kabullenemeyeceğimizi dile getirdim. 

BAŞKAN - Doğrudur. 

SALİH CORA (Trabzon) - Espri olduğunu söylesin o zaman. 

HAKKI SARUHAN OLUÇ (İstanbul) - Dolayısıyla bu konuda bizim açımızdan hiçbir şüphe söz konusu değildir yani Salih Cora bu konuda hani bize yönelik yaptığı eleştirilerin partimiz adına bir karşılığı olmadığını söylemiş olayım. Hani, aranızda laf sokuşturmak babından "terörist" filan demesini de hani, şık bulmuyorum, onu da söylemiş olayım. 

Teşekkür ediyorum. 

BAŞKAN - Sayın Aydemir... 

ERDAL AYDEMİR (Bingöl) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; özellikle Salih Cora, yapılan bütün konuşmalarda hatiplerimize karşı sataşmalarda bulunuyordu. Bütçe görüşmeleri esnasında sürekli ve sistemli bir şekilde kürsüde konuşan bütün hatiplere karşı sözlü sataşmaları var. Benim Sayın Salih Cora'yla aramızdaki hukuka dayalı olarak şaka yaptığımı kendisi benden çok daha iyi biliyor çünkü karşılıklı da gülüştük. 

LÜTFİYE SELVA ÇAM (Ankara) - Hiç güzel bir şaka değil. 

ERDAL AYDEMİR (Bingöl) - Bunu çarpıtıp farklı sınırlara, farklı yorumlaması da affedilir değil. Ayrıca, konuşması içerisindeki benimle ilgili yapmış olduğu ithamları aynen kendisine iade ediyorum. 


Yorum Yazın