Yahudi Soykırımı, Birleşik Arap Emirlikleri’nde eğitim müfredatına giriyor

Birleşik Arap Emirlikleri’nde okullarda Yahudi Soykırımı konusu işlenecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Birleşik Arap Emirlikleri’nde okullarda Yahudi Soykırımı konusu işlenecek
Abone ol
Birleşik Arap Emirlikleri, ülke genelindeki ilk ve orta okullarda tarih derslerinde Yahudi Soykırımı konusunu da işleyecekler.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin ABD büyükelçiliği, ülkenin dört bir yanındaki ilk ve orta okullarda tarih derslerinde Holokost (Yahudi Soykırımı) hakkında eğitim vermeye başlanacağını söyledi.

Büyükelçilik, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki müfredat ve eğitim yetkilileri hakkında hiçbir ayrıntı vermezken, pazartesi günü de yedi şeyhlikten oluşan bir federasyon da duyuruyu kabul etmedi.

Fakat duyuru, BAE’nin 2020’de Başkan Donald Trump’ın aracılık ettiği bir anlaşmanın parçası olarak İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi sürecinin ardından gelmişti.

Büyükelçilik bir tweetinde, Bahreyn ve Fas’ın İsrail’i tanıdığı normalleşme anlaşmasına atıfta bulunarak, "Tarihi -hashtag- İbrahimAnlaşması’nın (AbrahamAccords) ardından (BAE) artık ilk ve orta okul müfredatına Holokost'u (Yahudi Soykırımı) dahil edecek." ifadelerini kullandı.

ABD'nin antisemitizmi izleme ve antisemitizmle mücadele özel temsilcisi Büyükelçi Deborah E. Lipstadt da kendi tweetinde duyuruya övgüde bulundu.

Lipstadt’ın tweeti, “Birleşik Arap Emirlikleri'nin bu önemli adımını görmekten memnuniyet duyuyorum. Holokost eğitimi insanlık için bir zorunluluktur ve pek çok ülke çok uzun süredir siyasi nedenlerle Shoah'ı küçümsemeye devam ediyor. BAE'yi bu adım için takdir ediyorum ve diğerlerinin de yakında aynı şeyi yapmasını bekliyorum.” şeklindeydi.

Holokost'ta Nazi Almanyası, II. Dünya Savaşı sırasında sistematik olarak 6 milyon Avrupalı Yahudi’yi öldürdü. 1948 yılında Holokost'un ardından Yahudiler için sığınak olarak kurulan İsrail, Yahudi kökenli herkese otomatik olarak vatandaşlık veriyor.


Yorum Yazın