Kent-Koop’un kuruluş yıldönümü 

Batıkent’in yaratıcısı Murat Karayalçın’dan mesaj var

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Batıkent’in yaratıcısı Murat Karayalçın’dan mesaj var
Abone ol
Kent-Koop Kurucu Genel Başkanı Murat Karayalçın, 17 Ekim 1979'da kurulan Kent-Koop’un 43. yıldönümünde önemli mesajlar verdi. 

Toplumun orta ve alt gelir gruplarını sağlıklı bir çevrede konut sahibi edindirmeyi amaçlayan Batıkent Projesi'ne Belediye başkanlığı zamanında imza atmış olan dönemin Ankara Büyükşehir Belediye başkanı ve Eski Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın Kent-Koop’un kuruluş yıl dönümü için mesajını Muhalif.’le paylaştı.  

Murat Karayalçın’ın yıl dönümü için mesajı: 

“Bugün Batıkent projesini Ankara Belediyesi ile birlikte uygulayan Kent-Koop’un kuruluş yıldönümü. 
Kent-Koop’un bir önceki genel başkanı olarak başta rahmeti Ali Dinçer olmak üzere aramızdan ayrılmış olan kurucularımızı rahmetle anıyorum.
Kooperatif yöneticilerimizi ve Kent-Koop çalışanı olarak Batıkent Projesine katkıda bulunmuş çalışma arkadaşlarımı sevgi ve saygıyla selamlıyorum. 
Kent-Koop Genel Başkanı ve yönetimine başarılar diliyorum. 
Aradan yaklaşık 40 yıl geçti şimdi Türkiye’nin Batıkent benzeri projelere çok daha fazla ihtiyacı var. Merkezi yönetime, belediyelere, kooperatiflerimize yeni Batıkent Projeleri hazırlamalarını öneriyorum.”

 

Kent-Koop nedir? 

Kent-Koop, Konut Kooperatifçiliğinden kent kooperatifçiliğine geçişi içeren zamanına göre yeni bir modeldir. Bunu da hayata geçirmiştir. Bu model, konut sahibi olmak isteyenlerin ihtiyaçlarını devletin karşılamasını beklemeleri yerine, sivil toplum örgütlerinde bir araya gelerek, yerel ve merkezi yönetim arasında işbirliği kurulması ilkesine dayanmaktadır. Kent-Koop bu ilkeyi yaşama geçirerek kendi modelini oluşturmuştur. Konut sorunu çözümünün, salt konut üretmekte değil,  kentsel yaşamın tüm olanaklarını içeren bir dizi hizmetler bütününde olduğu bilinciyle çalışan Kent-Koop kooperatifçiliğin, ancak demokratik katılım yoluyla gerçeklik kazanacağı, Batıkent Projesi ile kanıtlanmıştır. Kent-Koop hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız.


Yorum Yazın