Servisiniz geldi!

Aynı insanlar gibi otobüse biniyorlar: Alaska’nın şanslı köpekleri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Alaska, Skagway’deki bir grup köpek oldukça şanslı. Bu türe ait canlıların böyle bir şansa erişmelerinin oldukça zor olduğunu söyleyebiliriz. Mo Mountain Mutts ailesinde yer alan köpekler ise bir tur grubu gibi araçla geziyorlar ve aynı zamanda eğitim görüyorlar. Köpeklerin evden alınma görüntüleri ise tüm dünyada popüler hale gelmiş durumda.

5 yaşındaki Amaru evinin bahçesinde her sabah sabırla otobüsünü bekliyor.

Sahibi Gary Hisman, “Yerinde oturmaya alıştı. Hatta gözü hep otobüsün geleceği yönde” diyor. Ve ekliyor: “O çok zeki bir evlat”.

Amaru gibi yaklaşık 40 farklı köpek daha var aynı grubun parçası olan.

Bu grup kim derseniz; Mo ve Lee Thompson çiftinin sahibi olduğu köpek gezdirme ve eğitim işletmesi Mo Mountain Mutts.

Thompson’lar köpeklere günde üç defaya kadar tasmasız yürüyüş yaptırıyor. Fakat dünya bu tatlı ekibi köpek müşterilerini nasıl topladıklarını gösteren komik videolar ile tanıyor. Son videoları 50 milyondan bile fazla izlendi.

Video Thompson’ların köpekleri evden düzenli olarak alma rutinini belgeler nitelikte.

Araç, Amaru’nun bahçesinin önünde duruyor. Kendilerini bekleyen tatlı köpek için kapılar yavaşça açılıyor. Amaru büyük bir mutlulukla içeri giriyor.

Otobüse binen köpek doğasına uygun olarak diğer köpek dostlarını kokluyor ve ardından kendi koltuğuna oturuyor. Tabi bunlar Thompson’lar tarafından verilen eğitimin bir parçası. Sonrasında emniyet kemerleri de takılıyor bu tatlı canlıların. Ve aynı işlem yaklaşık 12 köpek için de tekrarlanır.

Koltuk seçiminde; yavrunun kişiliği, yaşı ve tavırları gibi birçok detay gözetilmektedir. Çoğu köpek artık alıştığı için yönlendirmeden kendileri için belirlenmiş koltuklara giderler.

Köpekler otobüse bindiği zaman Mo küçük bir itaat tatbikatında da bulunuyor. Davranışa uygun hareket edenler ödül mamalarını almaktan da geri kalmıyorlar. Yerlerine geçtikten ve kemerleri bağlandıktan sonra; insanlara denildiği gibi köpeklere de koltuklarından ayrılmamaları şeklinde uyarıda da bulunuluyor.

Mo ve Lee düzenli olarak otobüs yolculuklarını ve yürüyüşlerini video olarak kaydediyorlar ve sosyal medya sayfalarında paylaşıyorlar. Son zamanlarda viral olan bu videoların sebebi ise aslında müşterilerin köpeklerini görmesini sağlamakmış. Ama iş içeriklerin tüm dünya tarafından görülmesine kadar gelmiş.

Mo Mountain Mutts'un Instagram'da yaklaşık 237.000, TikTok'ta 1,3 milyon takipçisi var. Hayranların favori köpeği ise ‘Amaru’.


Yorum Yazın