Ankara için Süleyman Soylu’nun adı kulislerde; İmamoğlu ve Yavaş için neler konuşuluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ankara için Süleyman Soylu’nun adı kulislerde; İmamoğlu ve Yavaş için neler konuşuluyor
Abone ol
Kulislerde, Ankara Büyükşehir Belediyesi için eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi için eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un adı geçiyor. Kulislerde, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın 14 Mayıs seçim kampanyalarında bizzat çalışmalarının seçmen üzerinde olumsuz etki bırakmış olabileceğine işaret ediliyor.

Hülya Özmen – Kulis haber

TBMM’nin 30. Başkanının belirlenmesinin ardından 28. Yasama dönemi çalışmaları resmen başlarken iktidar ve muhalefetin önündeki en kritik aşama 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler olarak görünüyor. Kulislerde, Ankara Büyükşehir Belediyesi için eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi için eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un adı geçiyor. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın 14 Mayıs seçimlerin de bizzat çalışmalarının seçmen üzerinde olumsuz bir not olarak kaydedilme olasılığına dikkat çekilen kulislerde, her iki ismin yeni adaylıklarında işlerinin hiç kolay olmayacağı da konuşuluyor.

Meclis’te yerel seçim yasaları da şekillendirecek

Kulislerde, iktidar kanadının tüm enerjisini 1 yıldan daha az bir süre kalan yerel seçimler için harcayacağı belirtilerken yasaların da bu takvime göre ayarlanacağına işaret ediliyor. İktidarın   CHP’nin elinde bulundurduğu belediyelerin yeniden kazanılması için çalışmaları bugünden başlatacağı da belirtiliyor.

CHP’de önce Kurultay

 Meclis’in ana muhalefet partisi ise yerel seçimler öncesinde Kurultay’a kilitlendi.  14 Mayıs seçimlerinde ittifak ile Meclis çoğunluğunu, 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı seçiminin kaybedilmesini andından kongre takvimi başlatıldı. Buna göre, 5 Ağustos'ta ilçe 16 Eylül'de ise il kongreleri yapılacak. Olağan kurultay ise il kongrelerinin bitiminin ardından, Parti Meclisi'nin (PM) belirleyeceği tarihte yapılacak.

7 Haziran'dan itibaren başlatılan takvimde ilk olarak muhtarlık esasına göre tanzim edilmiş üye çizelgeleri hazırlanacak. İlçe Kongresi Delege Seçimleri 3 Temmuz'da başlayacak, 30 Temmuz'da sona erecek. 5 Ağustos'ta ise ilçe kongreleri başlayacak. İlçelerde yapılacak kongreler 10 Eylül Pazar günü sona erecek.   İl kongreleri 16 Eylül Cumartesi günü başlatılacak, 15 Ekim Pazar günü bitirilecek. Olağan kurultay ise il kongrelerinin bitiminin ardından, Parti Meclisi'nin belirleyeceği tarihte yapılacak.


Yorum Yazın