All Star oyları, NBA yıldızımız Alperen Şengün’e

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
All Star oyları, NBA yıldızımız Alperen Şengün’e
Abone ol
NBA’de dönem dönem hep iyi oyuncularımız oldu. Ancak bunlardan yalnızca biri All Star takımında yer alma şansına erişmişti. O isim de Türk basketbolunun efsanelerinden olan Mehmet Okur’du...

Oğuz Büber - Muhalif Özel

Şimdi tekrar böyle bir gurur yaşama şansımız var. Milli oyuncumuz Alperen Şengün, NBA’de oldukça iyi bir performans gösteriyor. Ancak NBA starları arasında sayılmadığı sürece All Star seçilmek için en büyük şans verilen oylar oluyor.

Şu anki kulübünün en iyi performansa sahip oyuncularından olan Alperen’e Houston Rockets taraftarının önemli bir destek vereceği kuşkusuz. Fakat yeterli olur mu? Söylemek zor. O yüzden Türkiye gibi nüfusu yüksek bir ülke olarak verebildiğimiz desteği vermek önemli. Ayrıca Alperen’in gösterdiği performansla o sahneyi hak ettiği de su götürmez bir gerçek.

Oy verip bu işi kolayca hallederiz tarzı bir söylem belirtmek istemiyorum. Çünkü Hidayet Türkoğlu gibi döneminde NBA Finallerine çıkmış bir isim bile All Star forması giyme şansına erişememişti.

Alperen’e inanma sebebim ise, ‘NBA All Star Hafta Sonu’ etkinlikleri içerisinde yer alan Yükselen Yıldızlar maçında daha önce 2 defa yer alması. Burada sahneye çıkan isimlerin sonraki yıllarda All Star maçında sahneye çıkmaları bilinen bir durum. Yani Alperen’in parkede çok iyi performans gösterdiği gerçek ancak yanı sıra çaylakların maçında yer alarak gelecekte All Star olacağını mesajını daha önceden vermişti bizlere.

Oylama sistemiyle ilgili vermek istediğim diğer bir detay da şu. Geçtiğimiz yıllarda yalnızca oy vererek istediğiniz basketçiyi All Star’a taşıma şansınız vardı. Ülkemizde de forma giren Gürcü basketbolcu Zaza Pachulia, Golden State Warriors takımıyla sezonu 5.3 sayı ve 5.7 ribaunt ortalamalarıyla geçirmesine rağmen ülkesinin düzenlediği kampanya sayesinde az kalsın All Star takımında yer alacaktı.

Ama NBA yaptığı kural değişikliği ile bu olayın gerçekleşmesinin önüne geçti. NBA yönetimi aldığı kararla taraftar oylamasının All Star seçimine etkisine sınırlama getirdi. Önceki dönemlerde oyuncular taraftarların verdikleri oylara göre belirlenirken, 2016’da Gürcistan’da düzenlenen kampanya ile Pachulia’ya Twitter’dan 3 milyonu aşkın, resmi siteden 768 bin oy verilmesi sonrasında Gürcü oyuncunun neredeyse seçilecek duruma gelmesiyle bu uygulamada değişikliğe gidildi.

Artık ilk beşler; taraftar oylaması, oyuncu oylaması ve koç oylamasının belirli ortalaması alınarak belirleniyordu.

Taraftar oylamasının etkisi yüzde 50, oyuncu oylamasının yüzde 25 ve koç oylamasının yüzde 25 olmuştu.

Sonuç olarak, Alperen’e vereceğimiz oylarda hala önemli bir etkimiz olacak. Hem Alperen 19.9 sayı, 8.9 ribaund ve 5.2 asist ortalamalarıyla All Star olmayı hak ediyor, hem de Mehmet Okur’dan sonra bir oyuncumuzu o parkeye çıkarma şansına sahip olabileceğiz…

Peki, Alperen Şengün’e nasıl oy vereceğiz?

1.    İlk olarak tarayıcımızdan vote.nba.com adresine giriyoruz 
2.    Önümüze çıkan ekranda ‘Start voting now’(Şimdi oyunuzu verin) seçeneğini tıklıyoruz.
3.    Bizim için önemli olan takım ‘West’ ve solda yer alıyor. Buradaki boşluklarda ‘+’ sekmesine dokunacağız.
4.    Arama kutucuğu çıktıktan sonra ‘Alperen’ yazıyoruz ve oyuncu çıktıktan sonra altındaki ‘vote’ butonuna tıklıyoruz.


5.    Sonrasında alt kısımdan ‘Review Picks’ diyerek seçim ekranına geri dönüyoruz.
6.    Bizim için Alperen Şengün’e oy vermek önemli olduğu için alt bölümden ‘Review & Submit’ diyerek oy verme işlemimizi tamamlayabiliriz.
7.    Fakat sevdiğiniz başka basketbolcular da varsa oy verme şansınız var. Önemli olan kısım ise oy vereceğimiz diğer oyuncuların Alperen ile rekabet içerisinde olan oyuncular olmaması. Yani Batı takımındaki uzun oyunculara oy vermemek Alperen açısından önemli.
8.    Son olarak sistem sizden bir üyelik isteyecek; e-mailiniz ile kayıt olabilirsiniz. Bu işlem de tamamen ücretsiz.
9.    Her 24 saatte bir yeniden oy verme hakkımız da bulunuyor.


Dileriz ki All Star maçında ilk 5’te Alperen Şengün’ü görebiliriz…
 


Yorum Yazın