İstanbul
Parçalı az bulutlu
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,8526 %0,58
47,8160 %0,64
4.403,71 % 0,09
123.429,99 %2.902
Ara
Muhalif. GÜNDEM Tutuklanan Muhittin Böcek'in ifadesi ortaya çıktı: Bir ev için minnet edecek durumda değilim

Tutuklanan Muhittin Böcek'in ifadesi ortaya çıktı: Bir ev için minnet edecek durumda değilim

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, rüşvet iddialarıyla tutuklandı. Savcılık ifadesinde iddiaları reddeden Böcek, oğlunun yurtdışında planlı bir seyahatte olduğunu belirterek, “Bir ev için minnet edecek durumda değilim” dedi.

Okunma Süresi: 2 dk

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 2 ayrı rüşvet eylemiyle suçlanıp dün gece tutuklanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in savcılık ifadesi ortaya çıktı.

Böcek ifadesinde, suçlamaları kesinlikle kabul etmediğini belirtti. Yaklaşık 10 yıldır tanıdığı iş insanı Yusuf Yadoğlu’nun ifadeleri ve dosyaya sunulan belgeler doğrultusunda hakkında 2 ayrı rüşvet iddiası bulunan Böcek, Yadoğlu ile detaylı bir diyaloğu veya samimiyeti olmadığını söyledi. Oğlu Gökhan Böcek’in Yadoğlu ile olan ilişkisinden habersiz olduğunu ve aralarında nasıl bir ticaret ya da ilişki olduğunu bilmediğini ifade etti.

Böcek, oğlunun eski eşi Zeynep Kerimoğlu ile kısa bir evlilik süreci yaşadığını, boşanma anlaşması kapsamında ev geçişi yapıldığını, ancak bu durumdan ancak emniyet ifadesinde haberdar olduğunu söyledi. İddialara göre evin parasının Yusuf Yadoğlu tarafından ödendiği yönünde beyanlar bulunduğunu kaydeden Böcek, “Bir ev için başkaca bir şahsa minnet edecek durumda değilim” dedi.

Oğlu Gökhan Böcek’in şu anda yurt dışında olduğunu ve planlı bir seyahat nedeniyle orada bulunduğunu belirten Böcek, ifadesini vermek üzere en kısa sürede döneceğini söyledi. Kaçma şüphesi olmadığını da vurguladı.

Böcek, ayrıca oğlunun belediye üzerinde hiçbir nüfuzunun olmadığını, mali işlerden sorumlu personelin oğlunun talimatıyla ödeme yapmasının mümkün olmadığını ifade etti. Hakkındaki suçlamaları reddeden Böcek, “Üzerime atılı suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum” dedi.

Soruşturmada, 2024 yerel seçimlerinden önce oğlunun Yusuf Yadoğlu’nun ofisinde yaptığı görüşmede seçim kampanyası için 25 milyon TL talep edildiği, karşılanamayan miktar karşılığında araç giydirme hizmeti üzerinden 8,5 milyon TL’lik ödeme yapıldığı iddia ediliyor. İlgili firmaların bu harcamaların Böcek’in seçim kampanyası için yapıldığını doğruladığı, MASAK raporları ve banka dekontları ile HTS kayıtlarının da dosyada yer aldığı belirtiliyor.

İkinci suçlamada ise 2025 Şubat ayında oğlunun, boşanma sürecindeki eşinin adına Özpınarlar firması üzerinden 30 milyon TL değerinde bir ev aldığı, bu ödemenin iş insanı Yusuf Yadoğlu tarafından üç taksitte firmaya yapıldığı iddia ediliyor. Bu ödeme hareketlerinin banka kayıtları ve tanık ifadeleriyle doğrulandığı kaydedildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *