İstanbul
Kapalı
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,4510 %-0.02
53,2927 %0.12
6.203,91 % -1,32
62.556,00 %-2.596
Muhalif. GÜNDEM Türkiye'nin en uzun metro hattı açıldı: 31 Temmuz'a kadar ücretsiz kullanılacak

Türkiye'nin en uzun metro hattı açıldı: 31 Temmuz'a kadar ücretsiz kullanılacak

Erdoğan, Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın 69 km ile Türkiye’nin en uzun ve en hızlı metro hattı olduğunu açıkladı.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı Açılış Töreni kapsamında yaptığı konuşmada hattın tamamlandığını ve Türkiye’nin en uzun ile en hızlı metro hattının hizmete alındığını duyurdu.

69 kilometrelik dev ulaşım projesi

Erdoğan, toplam 69 kilometre uzunluğa sahip metro hattının tamamlanmasıyla birlikte İstanbul ulaşımında önemli bir adım atıldığını belirtti. Projenin hem şehir içi trafiği rahatlatması hem de havalimanı bağlantısını güçlendirmesi hedefleniyor.

Açıklamada, hattın uluslararası ölçekte de dikkat çeken bir proje olduğu ve dünyanın en uzun metro hatları arasında yer aldığı ifade edildi.

“117 milyon saat tasarruf” vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hattın 25 yıllık projeksiyon kapsamında 117 milyon saat zaman tasarrufu sağlayacağını ve ekonomik katkısının yaklaşık 935 milyon avro olacağını söyledi.

İstanbul’daki trafik sorununa dikkat çeken Erdoğan, yeni metro hatlarıyla birlikte şehir ulaşımının önemli ölçüde rahatlayacağını ifade etti.

110 km hız kapasitesi ve ücretsiz kullanım

Metro hattının saatte 110 kilometre hıza ulaşabildiğini belirten Erdoğan, yolculuk sırasında istasyonlar arasında geçişin hissedilmediğini söyledi.

Hat için ayrıca 31 Temmuz’a kadar ücretsiz kullanım kararı alındığı açıklandı.

“İstanbul’u kaderine terk etmeyeceğiz”

Erdoğan konuşmasında İstanbul’a yönelik yatırımların süreceğini belirterek, “İstanbul’u kaderine terk etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı ve şehirdeki ulaşım projelerinin devam edeceğini söyledi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız