Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, barış diplomasisi kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, görüşmede İsrail ile İran arasındaki çatışmalar, ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı.
"Bölge yeni bir savaşı kaldıramaz"
Görüşmede Erdoğan, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarıyla başlayan şiddet sarmalının tüm bölge güvenliğini tehdit ettiğini ifade ederek, bölgenin yeni bir savaşa tahammülü olmadığını dile getirdi.
Diplomatik temasların sürdürülmesinin önemine işaret eden Erdoğan, çatışmaların sonlandırılması için çaba gösterdiklerini belirtti.
"Gazze unutulmamalı"
Erdoğan, görüşmede Gazze'deki insani krizin gündemden düşmemesi gerektiğini vurgulayarak, mevcut durumun Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de işgal tehdidini artırabileceğine dikkat çekti.
Ayrıca, İran ile nükleer gerilimin barışçıl yollarla çözülmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, tarafları müzakere masasına dönmeye davet etti.