İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5320 %0.06
49,6229 %0.05
5.774,35 % 0,37
91.994,98 %-1.433
Ara
Muhalif. GÜNDEM "Aziz İhsan Aktaş'a suikast hazırlığı" iddiasıyla gözaltında olan Selahattin Yılmaz ve avukat Cem Duman dahil 9 kişi tutuklandı

"Aziz İhsan Aktaş'a suikast hazırlığı" iddiasıyla gözaltında olan Selahattin Yılmaz ve avukat Cem Duman dahil 9 kişi tutuklandı

İstanbul merkezli olmak üzere 5 ilde düzenlenen operasyonda "silahlı suç örgütüne üye olma" ve İBB soruşturmasında etkin pişmanlıktan faydalanan Aziz İhsan Aktaş’a "suikast hazırlığı" iddiasıyla gözaltına alınan Selahattin Yılmaz, ve avukat Cem Duman'ın da aralarında olduğu 10 kişi, "tehdit", "suç işleme amacıyla örgüt kurma" ve "yetkili olmadığı bir iş için yarar sağlama" suçlamalarından tutuklandı. Ünlülerin kuyumcusu olarak tanınan Ersan Diamond’un sahibi Ersan Gülmez ise yurt dışına çıkış yasağı ve imza şeklinde adli kontrolle serbest bırakıldı.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Organize suç dünyasının önde gelen isimlerinden Alaattin Çakıcı ile birlikte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaretiyle bilinen Selahattin Yılmaz'ın da aralarında olduğu 14 kişi “silahlı suç örgütüne üye olmak” suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. İBB soruşturması kapsamında cezaevinde tutuklu bulunan İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş’in avukatıyla cezaevinde yaptığı görüşmede, Selahattin Yılmaz'a "Aziz İhsan Aktaş'ı sustursun" talimatı verdiği iddia edilmişti.

Soruşturma kapsamında, Yılmaz ile birlikte hareket ettiği değerlendirilen aralarında 2 avukatın da bulunduğu toplam 14 şüphelinin yakalanmasına yönelik İstanbul merkezli Ankara, Antalya, Muğla ve Samsun'da 15 Ağustos tarihinde operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda örgüt lideri Selahattin Yılmaz, ‘silahlı suç örgütüne üye olmak’ ve Aziz İhsan Aktaş’a suikast suçlamaları ile 13 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre yapılan ikamet aramalarında; 3 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet ruhsatlı tabanca, 2 adet pompalı tüfek, 9 adet şarjör, 2 adet uzatılmış şarjör, 1 adet tambur, 2 adet seri atış aparatı, 1 adet çelik yelek, 383 adet fişek ve 12 adet kartuş ele geçirildi.

Selahattin Yılmaz ile altın varaklı odası ve arkasındaki Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan fotoğraflarıyla yaptığı paylaşımla gündem olan aukat Cem Duman'ın da aralarında bulunduğu 10 kişi tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi, 5 kişi hakkında ise adli kontrol talep edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *