Türk Telekom, insan odaklı kurumsal gelişim stratejileri doğrultusunda eğitim vizyonunu küresel bir boyuta taşıdı. Şirket, bünyesindeki Liderlik Okulu aracılığıyla Stanford Küresel ve Çevrim İçi Eğitim Merkezi (CGOE) ile stratejik bir iş birliğine giderek 'Kültürü Şekillendirmek, Değişime Liderlik Etmek' başlıklı kapsamlı bir eğitim programını hayata geçirdi. Bu girişimle, kurumun üst düzey yöneticilerinin dijital dönüşüm süreçlerini yönetme kapasitelerinin güçlendirilmesi hedefleniyor.
Dijital geleceğe liderlik vizyonu
Türk Telekom İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı İskender Bayrak, teknolojiyi yetkin insan kaynağıyla birleştirmenin dijital dönüşümün temel taşı olduğunu vurguladı. Bayrak, çalışan gelişimine yapılan her yatırımın Türkiye'nin dijital geleceğine ve milli yetenek ekosistemine doğrudan katkı sağladığını belirtti. Yöneticilerin ekiplerine güven veren ve gelişimi destekleyen bir çalışma ortamı yaratmalarının önemine değinen Bayrak, bu programın liderlerin inovasyon, değişim yönetimi ve stratejik iletişim becerilerini en üst seviyeye taşıyacağını ifade etti.
Sekiz haftalık yoğun eğitim süreci
Direktör seviyesindeki yöneticilere yönelik tasarlanan program, 4 modül ve 7 ana başlıktan oluşan 8 haftalık yoğun bir müfredatı kapsıyor. Tamamı İngilizce olarak yürütülecek eğitimler, doğrudan Stanford öğretim üyeleri tarafından verilecek. Canlı çevrim içi derslerin yanı sıra katılımcıların kendi hızlarında ilerleyebilecekleri öğrenme modülleri, pratik tartışma oturumları ve bitirme projeleriyle desteklenen bu süreç, yöneticilerin kurumsal dönüşümdeki rollerini pekiştirmeyi amaçlıyor.