İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5310 %0.06
49,6672 %0.11
5.780,06 % 0,47
92.344,41 %-0.585
Ara
Muhalif. EKONOMİ TÜRK-İŞ: Yoksulluk sınırı 92 bin TL’yi, açlık sınırı 28 bin TL’yi aştı

TÜRK-İŞ: Yoksulluk sınırı 92 bin TL’yi, açlık sınırı 28 bin TL’yi aştı

TÜRK-İŞ verilerine göre ekimde yoksulluk sınırı 92 bin TL’yi, açlık sınırı 28 bin TL’yi geçti. Bekar bir çalışanın yaşama maliyeti 36 bin 984 TL oldu.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

TÜRK-İŞ, her ay düzenli olarak yayımladığı “Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması”nın ekim ayı sonuçlarını açıkladı. Verilere göre, Türkiye’de ekonomik koşulların zorlaştığı bir dönemde hem açlık hem de yoksulluk sınırı önemli ölçüde yükseldi.

Rapora göre, ekim ayında 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını ifade eden açlık sınırı 28 bin 412 TL oldu. Aynı ailenin gıda dışındaki harcamalarını da kapsayan yoksulluk sınırı ise 92 bin 547 TL olarak hesaplandı.

Bekar Çalışanın Yaşama Maliyeti de Yükseldi

Verilere göre, bekar bir çalışanın aylık “yaşama maliyeti36 bin 984 TL’ye ulaştı. Bu rakam, Türkiye’de tek başına yaşayan bir bireyin temel yaşam giderlerini karşılayabilmesi için gerekli minimum tutarı gösteriyor.

Geçen Aya Göre Artış Devam Etti

Eylül ayında açlık sınırı 27 bin 970 TL, yoksulluk sınırı ise 91 bin 109 TL olarak açıklanmıştı. Ekim ayı itibarıyla her iki kalemde de belirgin bir artış gözlendi. TÜRK-İŞ, gıda fiyatlarındaki yükselişin enflasyonist baskıyı artırmaya devam ettiğini belirtti.

Mutfak Enflasyonu Yükseliyor

Ankara’da yaşayan 4 kişilik bir ailenin gıda harcamasında ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 1,58 oranında artış yaşandı. Son 12 aylık dönemde gıda fiyatlarındaki değişim oranı yüzde 39,06 olarak kaydedildi.

Yıllık ortalama artış oranı yüzde 40,22, yılın ilk on ayında ise toplam artış oranı yüzde 34,76 olarak açıklandı. Bu rakamlar, özellikle düşük gelirli hanelerin bütçeleri üzerinde ciddi baskı oluşturdu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *