İstanbul
Az bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,6802 %0.05
55,9727 %0.25
6.766,94 %1.46
76.418,00 %1.22
Muhalif. EKONOMİ Emlak Katılım'dan Katılımevim ve Birevim için satın alma görüşmesi

Emlak Katılım'dan Katılımevim ve Birevim için satın alma görüşmesi

Emlak Katılım, Katılımevim ve Birevim'in satın alınmasına yönelik görüşmelere başlandığını duyurdu. Sürece ilişkin ayrıntılar merak konusu oldu.

Emlak Katılım'dan Katılımevim ve Birevim için satın alma görüşmesi
KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Emlak Katılım, Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada Katılımevim ve Birevim'in satın alınmasına yönelik görüşmelere başlandığını bildirdi.

Tera Grubu da finans şirketleri için görüşmelere başlamıştı

Temerrüte düştüğünü açıklayan Tera Grubu, zor durumda olan Pusula Finans Holding ve bağlı finans şirketlerindeki payları devralmak için görüşmelere başladığını açıklamıştı.

Yapılan açıklamada, “Tera Grubu’nun finansal hizmetler alanındaki büyüme stratejisi, faaliyet alanlarının genişletilmesi ve güçlü bir finansal ekosistem oluşturulması hedefleri doğrultusunda; Pusula Finans Holding A.Ş. payları ile Pusula Finans Holding A.Ş.’nin hissedarı olduğu Pusula Portföy Yönetimi A.Ş., Pusula Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Katılım Evim Tasarruf Finansman A.Ş. başta olmak üzere, Pusula Finans Holding A.Ş. ve hissedarlarının bağlı şirketlerinden oluşan iktisadi bütünlükteki payların Tera Grubu şirketleri tarafından devralınmasına yönelik olarak mevcut pay sahipleriyle görüşmelere başlanmıştır” denilmişti.

Daha sonrasında satış için mutabakat sağlandığı açıklansa da parasal miktar ve SPK ile BDDK onaylarına dair herhangi bir ayrıntıya yer verilmemişti.

Pusula Portföy fonlarında değer kayıpları yaşandı

Pusula Portföy'ün yönettiği fonlarda da büyük değer kayıpları oluşmuştu. PHE fonunda dün ve bugüne ilişkin getiri verileri açıklanmıyor.

Emre Tezmen: Finans, Tera'nın uzun vadeli büyüme alanlarından biri

Tera Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emre Tezmen, görüşmelere ilişkin olarak, “Finans, Tera’nın uzun vadeli olarak büyümeyi ve kalıcı değer üretmeyi hedeflediği ana faaliyet alanlarımızdan biri. Bugün sermaye piyasaları, portföy yönetimi, yatırım bankacılığı ve diğer finansal hizmetlerde oluşturduğumuz yapıyı daha geniş bir ürün ve müşteri tabanına taşıyacak fırsatları değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Tezmen, “Görüşmelerine başladığımız bu işlem de tamamlanması halinde birbirini tamamlayan finansal hizmetlerimizi daha büyük bir ölçek altında buluşturacak. Biz finans sektörüne kısa vadeli bir yatırım perspektifiyle bakmıyoruz. Amacımız, sermaye piyasalarının derinleşmesinden beslenen, kurumsal kapasitesi yüksek ve uzun vadede değer üreten bir finans ekosistemi oluşturmak” dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız