İstanbul
Kapalı
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,4241 %0.04
55,5608 %0.72
6.584,93 %0.99
81.321,44 %-2.57
Muhalif. Şanlıurfalı depremzede berberler, Adıyamanlı ”kader ortakları” için iş başında

Şanlıurfalı depremzede berberler, Adıyamanlı ”kader ortakları” için iş başında

Şanlıurfa Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nezif Kayalar: ”Şanlıurfa’da depremi yaşadık, Adıyaman bizim kardeş şehrimiz, depremzedelerin bakımlarını yapmaya geldik” 13 yaşındaki çırak Osman Çolak: ”Vatandaşlara yardımcı olmak için geldim”

Şanlıurfalı depremzede berberler, Adıyamanlı ”kader ortakları” için iş başında
Okunma Süresi: 2 dk

ADIYAMAN (AA) ESRA HACIOĞLU KARAKAYA/OKAN COŞKUN "Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'daki depremzedelere, Şanlıurfalı afetzedeler tarafından berber ve kuaför hizmeti veriliyor.

Şanlıurfa'dan gelen bir grup berber ve kuaför, Adıyaman'da kurulan Erol Celal Kürkoğlu 1 Nolu Çadır Kenti'nde bulunan afetzedelerin tıraşını ve kişisel bakımlarını yapıyor.

Erkek berberi ve kadın kuaförü olarak hizmet veren gönüllüler, çadır çadır gezerek depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılıyor.

Şanlıurfa Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nezif Kayalar, AA muhabirine, Adıyaman'da depremzedelerle bir araya geldiklerini söyledi.

Üyelerden oluşan 90 erkek berber ve 30 kadın kuaförle Adıyaman'daki depremzedelerin saçlarının bakımını yapmaya geldiklerini belirten Kayalar, "İşlerimiz devam ediyor. 1500 kişiye hizmet verdik. Günübirlik çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde ihtiyaç olursa yine geleceğiz. Şanlıurfa'da depremi yaşadık, Adıyaman bizim kardeş şehrimiz, depremzedelerin bakımlarını yapmaya geldik." diye konuştu.

"İnşallah bir hayra vesile olmuşuzdur"

Gönüllü kadın kuaförü Emine Doğan da afetzedelerle yaptıkları sohbette birçok etkileyici hikayeye tanık olduklarını belirtti.

Vatandaşların ihtiyacını karşılamanın güzel olduğunu dile getiren Doğan, şunları kaydetti:

"Unutmayacağım tek şey göçük altından çıkan kadın 'Saç kestirmek için değil de temizlik için geldim.' dedi. Aslında birçok kişi yas tutuyor ama bizi gördüklerinde çok mutlu oldular. Onların yüzündeki gülümseme bizi de mutlu etti. İnşallah bir hayra vesile olmuşuzdur. Herkes kaybettiklerini defnetmiş ama bu duruma da şükrediyorlar. Bir şey ikram ettiğiniz zaman ikincisini istemiyorlar. Ücretsiz olduğu için çok almak istemiyorlar."

Gönüllü berber Mehmet Doğan ise afetzedeleri tıraş etmenin çok farklı bir duygu olduğunu ifade etti.

İnsanların çok dirayetli olduğunu belirten Doğan, "Bazıları 'bizim yasımız var' deyip tıraş olmak istemiyor. Bazıları da utanarak tıraş olmak istiyor ama yanımıza gelemiyorlar. Buradaki insanları tıraş etmek gurur verici. Buraya geldiğimiz için mutluyuz. İnşallah örnek oluruz." dedi.

Şanlıurfa'da bir berberde çırak olarak çalışan 13 yaşındaki Osman Çolak da depremzedeleri tıraş etmek için geldiğini söyledi.

Depremzedelere yardım etmenin gurur verici olduğunu dile getiren Çolak, "Vatandaşlara yardımcı olmak için geldim. Tıraş yapıyorum. Geçmiş olsun." diye konuştu.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız