İstanbul
Kapalı
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,4247 %0.04
55,5575 %0.70
6.605,35 %1.30
82.225,77 %0.72
Muhalif. Şanlıurfa’da ”asrın felaketi”nden etkilenen depremzedeler AFAD çadırlarında kalıyor

Şanlıurfa’da ”asrın felaketi”nden etkilenen depremzedeler AFAD çadırlarında kalıyor

Depremden etkilenenlere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından psikolojik destek veriliyor Bedensel engelli Fatma Demren: ”Allah devletimizden razı olsun, kafamızı sokacak güvenli bir yerdeyiz”

Şanlıurfa’da ”asrın felaketi”nden etkilenen depremzedeler AFAD çadırlarında kalıyor
Okunma Süresi: 2 dk

ŞANLIURFA (AA) "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da depremzedeler, AFAD tarafından hazırlanan çadırlarda kalıyor.

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından AFAD tarafından bölgeye ulaştırılan çadırlar hızlı bir şekilde kuruldu. Deprem nedeniyle evleri zarar gören depremzedeler, burada devletin bütün imkanlarından faydalanarak güvenli alanlarda yaşamaya başladı.

Depremzedelerin barınma ve yiyecek ihtiyaçlarının yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından oluşturulan "Psikososyal Destek" ekipleri de hizmet veriyor.

Şanlıurfa Müzesi önünde oluşturulan çadırlarda kalan bedensel engelli Fatma Demren, deprem gecesi çok zor saatler geçirdiğini, engelinden dolayı yerinden kalkamadığını belirtti.

Yakınlarının desteğiyle evden dışarı çıktıklarını dile getiren Demren, daha sonra ise kurulan AFAD çadırlarında kalmaya başladıklarını ifade etti.

Devletin her türlü imkanla yanlarında olduğunu aktaran Demren, "Allah devletimizden razı olsun, kafamızı sokacak güvenli bir yerdeyiz. Kafamızın üzerine burada bir şey düşmüyor. Bize battaniye, yiyecek, ısıtıcı verdiler" dedi.

Deren, deprem nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu ifade ederek, "Şimdi psikolojik destek için de geldiler, bize yardımcı olacaklar inşallah. Hep beraber kafamızda bu depremi bitireceğiz inşallah." ifadelerini kullandı.

Çadırlarda kalan İsmail Kakız, devletin her türlü imkanlarıyla yanlarında olduğu belirterek yetkililere teşekkür etti.

Çadırlar sayesinde soğuktan ve yağışlardan korunduklarını anlatan Kakız, "Allah devletimize zeval vermesin, Allah başımızdan eksik etmesin." dedi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız