İstanbul
Parçalı az bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1667 %0.07
55,0675 %-0.50
6.537,04 %-0.09
85.684,82 %0.92
Muhalif. İşitme engelli tekvandocu Didem Kirazcı, kariyerini 3 altın madalyayla noktalamak istiyor:

İşitme engelli tekvandocu Didem Kirazcı, kariyerini 3 altın madalyayla noktalamak istiyor:

”Mart ayında Kırgızistan’daki dünya şampiyonası ve ekimde Selanik’te yapılacak Avrupa şampiyonasında altın madalya kazanmak istiyorum. 2025’te yapılacak İşitme Engelliler Olimpiyatları’nda altın madalyayla sporculuk hayatıma nokta koymak istiyorum”

İşitme engelli tekvandocu Didem Kirazcı, kariyerini 3 altın madalyayla noktalamak istiyor:
Okunma Süresi: 2 dk

NİĞDE (AA) ABDULLAH ÖZKUL İşitme engeli milli sporcu Didem Kirazcı, Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu olup kariyerini tamamlamak istiyor.

İstanbul'da 2021'de, Gaziantep'te 2022'de düzenlenen Türkiye İşitme Engelliler Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya, Brezilya'da düzenlenen 24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları'nda ise gümüş madalya kazanan Didem Kirazcı (27), çalışmalarına devam ediyor.

Sağ bacağındaki kas yırtılmasına rağmen ocak ayında Ankara'da düzenlenen turnuvada milli takıma seçilen Kirazcı, martta Kırgızistan'da yapılacak Dünya İşitme Engelliler Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Didem Kirazcı, AA muhabirine, işaret diliyle yaptığı açıklamada, çalışmaların güzel gittiğini söyledi.


Hedef 3 altın madalya

Milli takıma hazırlandıklarını dile getiren Didem, şunları kaydetti:

"Mart ayında Kırgızistan'daki dünya şampiyonası ve ekimde Selanik'te yapılacak Avrupa şampiyonasında altın madalya kazanmak istiyorum. 2025'te yapılacak İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda altın madalyayla sporculuk hayatıma nokta koymak istiyorum. Sonra da tekvando antrenörü olup işitme engelli sporculara rehberlik edip onların şampiyonlukları için ter dökmek istiyorum. Çalışmalarım çok yoğun gidiyor. Sakatlıkla mücadele ettiğim için biraz zorlanıyorum. Sağ bacağımda kas yırtılması var ama tez zamanda iyileşeceğini düşünüyoruz. "


45 dakikalık yoldan antrenmanlara geliyor

Kirazcı'nın antrenörü Ufuk Şimşek de Didem'in 2021 ve 2022'de Türkiye Şampiyonu olduğunu, aynı zamanda da 2022'de olimpiyat ikincisi olduğunu anımsattı.

Didem'in İran'daki dünya şampiyonasında 5'inci olduğunu hatırlatan Şimşek, "Didem'in olimpiyat madalyası var. Dünya şampiyonasında da altın madalya almak istiyoruz. Antrenmanlarda çok istikrarlı, disiplinli. Antrenmanlara Altunhisar ilçesinden yaklaşık 45 dakikalık bir yolla buraya geliyor, bugüne kadar hiçbir antrenmanını kaçırmadı." diye konuştu.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız