İstanbul
Az bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1617 %0.06
55,2080 %-0.23
6.542,66 %-0.00
85.815,65 %0.16
Muhalif. İBB Başkanı İmamoğlu ve İYİ Partili Kavuncu, Santa Maria Kilisesi’ni ziyaret etti

İBB Başkanı İmamoğlu ve İYİ Partili Kavuncu, Santa Maria Kilisesi’ni ziyaret etti

İBB Başkanı İmamoğlu ve İYİ Partili Kavuncu, Santa Maria Kilisesi’ni ziyaret etti
Okunma Süresi: 3 dk

İSTANBUL ( AA) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İYİ Parti İBB Başkan adayı Buğra Kavuncu, Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ni ziyaret ederek yetkililerden silahlı saldırı hakkında bilgi aldı.

Olay yerindeki incelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan İmamoğlu, İstanbul'un etnik kökenlere ev sahipliği yapan kadim bir şehir olduğunu, buradaki her inancın ve insanın güvence altında olduğunu söyledi.

Saldırıyı kınadıklarını vurgulayan İmamoğlu, "Hayatını kaybeden kişi için çok üzgünüz. Ziyaretimizde hem Saygıdeğer Peder Bey'i ziyaret ettim ve kendisine başsağlığı dileklerimi ilettim. Cemaatteki diğer vatandaşlarımıza da başsağlığı dileklerimizi ilettik. Aslında bütünüyle bu acının hepimize ait olduğunu dile getirdim. Hem ulusal hem de uluslararası düzeyde hassas bir dönemdeyiz. Bu yönüyle de süreci takip ediyoruz. Emniyet yetkililerimiz bütünüyle teyakkuz halinde, bunu görebiliyorum. Saldırganların iki kişi olduğu gözüküyor. Maskeli şekilde girerek saldırıyı yapıp kaçtıkları gözüküyor." diye konuştu.

Saldırganların en kısa zamanda tutuklanarak olayın gün ışığına çıkmasını dilediğini belirten İmamoğlu, İstanbul'un birliği, beraberliği, kardeşliği ve bütünlükçü yapısının kendileri için çok kıymetli olduğunu kaydetti.

"Birlik ve beraberliğimize sahip çıkmamız lazım"

İYİ Parti İBB Başkan adayı Kavuncu da saldırı haberini aldıktan sonra detaylı bilgi almaya çalıştıklarını söyledi.

Emniyet mensupları çalışma yürüttüklerini dile getiren Kavuncu, şunları söyledi:

"Menfur saldırıyı kınıyoruz. Ülkemizde barışa, huzura yapılan bu tür saldırıları lanetliyoruz. Suçluların bir an önce bulunmasını, faillerin karanlıkta kalmaması için netleşmesini arzu ediyoruz. Bu konuda da her türlü desteği üstümüze düşen bir şey olursa da vereceğiz. İtalyan cemaatinin ibadetlerini yerine getirmek için yaptıkları törene saldırı, ülkemizin barışına ve huzuruna bir kasıttır. Özellikle seçim yaklaştığında, seçim zamanında bu tür provokasyonlar, saldırılar tehlikelidir ve bunları milletçe, elbirliğiyle lanetlememiz, birlik ve beraberliğimize sahip çıkmamız lazım."

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ise kilisenin rahibinin ziyaret ederek üzüntülerini belirttiklerini, başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini söyledi.

Çelik, şunları kaydetti:

"İbadet esnasında bir inanç kurumunda bu saldırının gerçekleştirilmesi bizi ayrıca derinden üzmüştür. Türkiye'mizin birlik, beraberliğine yapılmış bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. Bir daha böylesi acı olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz. Tabii ilgili bakanlıklar ve emniyet müdürlükleri süreci takip ediyor, biz de takipçisi olacağız. Tekrar ülkemizin, tüm Sarıyerlilerin başı sağ olsun, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Sürecin takipçisi olduğumuzu ifade ediyoruz."

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız