İstanbul
Az bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1740 %0.02
55,2102 %-0.04
6.533,57 %-0.12
85.872,00 %-0.57
Muhalif. İBB Başkanı adayı Kurum, Küçükçekmece’de STK ve muhtarlarla buluştu:

İBB Başkanı adayı Kurum, Küçükçekmece’de STK ve muhtarlarla buluştu:

”İstanbul’u mega bir köy haline getirmekte azimli olanları hep birlikte 31 Mart akşamı durduracağız” ”Mevcut yönetimin kentsel dönüşümle ilişkin verdiği sözlerin hiçbiri gerçekleşmemiştir. ’5 yılda 100 bin konut dönüştüreceğiz’ sözü verdiler. Umutla bekleyen İstanbul halkına verdikleri hiçbir sözü tutmadılar”

İBB Başkanı adayı Kurum, Küçükçekmece’de STK ve muhtarlarla buluştu:
Okunma Süresi: 3 dk

İSTANBUL (AA) Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı adayı Murat Kurum, "İstanbul'u mega bir köy haline getirmekte azimli olanları hep birlikte 31 Mart akşamı durduracağız." dedi.

Kurum, Küçükçekmece'de sivil toplum kuruluşları (STK) ve muhtarlarla buluşmasının yapıldığı salona girişinde meşale, çiçek ve sloganlarla karşılandı.

Burada yaptığı konuşmada, muhtarların "demokrasinin uç beyleri" olduğunu belirten Kurum, fedakar çalışmaları için STK'lere ve muhtarlara teşekkür etti.

Kurum, AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkanı adayı Aziz Yeniay'ın, belediye başkanlığı döneminde ilçenin çehresini baştan aşağı değiştiren bir isim olduğunu kaydederek, "Şimdi yeniden sizlere hizmet etmek için karşınızda. O sizin evladınız. Ben inanıyorum ki Aziz Başkanım, Küçükçekmece'de de fetret devrini bitirip Küçükçekmece'nin yeniden yükseliş dönemini başlatacaktır." diye konuştu.

Murat Kurum, salona gelmeden önce gezdiği Küçükçekmece'nin, hala Yeniay'ın ve eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın eserleriyle durduğunu anlattı.

Kurum, "Belediyecilik, yerel yönetimler, AK Parti kadrolarının işidir, Cumhur İttifakı'nın işidir. İşte anlamı budur." değerlendirmesinde bulundu.

"İstanbul'un tüm riskli bölgelerini sahipsiz bıraktılar"

İstanbul'un 5 yıl kaybettiğine dikkati çeken Kurum, şöyle devam etti:

"Mevcut yönetimin kentsel dönüşümle ilgili verdiği sözlerin hiçbiri gerçekleşmemiştir. '5 yılda 100 bin konut dönüştüreceğiz' sözü verdiler. Umutla bekleyen İstanbul halkına verdikleri hiçbir sözü tutmadılar. Sadece kentsel dönüşüm değil tüm verdiği sözlerle alakalı sadece reklamlarda, panolarda algı yürüttüler. İstanbul'un tüm riskli bölgelerini sahipsiz bıraktılar. Küçükçekmece'miz de bu umursamazlıktan, bu ihmalkarlıktan üzerinde düşen payı aldı. İşte Yarımburgaz Mahallemiz, çözümsüz bırakılan problemleri ortada. Yıllardır bu şehrin yükünü çeken kardeşlerimiz, şöyle göle doğru doya doya bakıp çay içecekleri, sohbet edecekleri bir güvenli yuvanın hayaliyle bekliyor."

"Dönüşüm projelerimizi yerinde yapacağız"

İBB Başkanı adayı Kurum, göreve gelir gelmez hızla kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatacaklarını söyledi.

İstanbul'un hiçbir yerinde tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar çalışacaklarını vurgulayan Kurum, "Dönüşüm projelerimizi yerinde yapacağız, gönüllü yapacağız, hızlı yapacağız ki vatandaşım bir an önce sağlam güvenli yuvasına kavuşsun. Sizlerin rızasını almadan tek bir adım bile atmayacağız, attırmayacağız. İnşallah sizin kalbiniz mutmain olacak ve davulla zurnayla her mahallemizde milletimizin sorunlarını çözeceğiz, dönüşümü başlatacağız." sözlerini sarf etti.

Murat Kurum, Kentsel Dönüşüm Yasası çıktıktan sonra tek bir vatandaşı dahi mağdur etmediklerinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Buradan vatandaşımıza taahhüdümdür. Bakanlık dönemimizde 40 yıllık imar sorunu olan Avcılar Tahtakale Mahallemizin imar problemini nasıl çözdüysek, Yarımburgaz'da da Küçükçekmece'nin her mahallesinde de köklü çözümü Aziz Başkanımla, sizlerle birlikte ortaya koyacağız. Halkımızı, Küçükçekmeceli kardeşlerimizi hiçbir zaman umutsuzluğa sevk etmeyeceğiz. Yalan bilgilerle kandırmaya çalışanlar Küçükçekmece'den duysunlar. İstanbul'u mega bir köy haline getirmekte azimli olanları hep birlikte 31 Mart akşamı durduracağız."

"Son sürümle geliyoruz"

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkanı adayı Yeniay ise partisinin önceki dönemlerde ilçede birçok büyük projeye imza attığını anımsatarak, "2024 model olarak son sürümle geliyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız