İstanbul
Az bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1713 %-0.01
55,2635 %-0.02
6.546,99 %0.08
85.933,25 %-0.50
Muhalif. Yunus Emre Enstitüsü, Madagaskar Antananarivo Üniversitesi ile mutabakat zaptı imzaladı

Yunus Emre Enstitüsü, Madagaskar Antananarivo Üniversitesi ile mutabakat zaptı imzaladı

Yunus Emre Enstitüsü, Madagaskar Antananarivo Üniversitesi ile mutabakat zaptı imzaladı
Okunma Süresi: 1 dk

İSTANBUL (AA) Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ile Madagaskar’daki Antananarivo Üniversitesi arasında kültürel işbirliğini geliştirme kapsamında mutabakat zaptı imzalandı.

YEE'den yapılan yazılı açıklamada, Enstitü ile Madagaskar Antananarivo Üniversitesi arasında Türkiye’nin akademik ve bilimsel kapasitesinin tanıtılması ve Türkçe öğretim faaliyetlerinin düzenlenmesini amaçlayan bir mutabakat zaptı imzalandığı belirtildi.

Açıklamada, imza törenine, Türkiye'nin Antananarivo Büyükelçisi İshak Ebrar Çubukçu, AKSA Enerji Ülke Müdürü Muhammed Oktay, Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Macit Koç, Antananarivo Üniversitesi Rektörü Mamy Raveloman ve Antananarivo Üniversitesi Dekanı Fanja Tahina Ralinirina'nın katıldığı aktarıldı.

İki ülke arasında kültürel işbirliğini geliştirmek amacıyla Antananarivo’da temsilcilik açılmasının da planlandığı vurgulanan açıklamada, imzalanan mutabakat zaptı ve açılması planlanan temsilciliğin iki ülke ilişkilerine katkı sağlayacağı kaydedildi.

Açıklamada, "Türkiye'nin kültürel değerleri, akademik ve bilimsel kapasitesi ve Türkçe öğretim faaliyetlerinin sürdürülmesi hedefleniyor." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız