İstanbul
Az bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1550 %0.05
55,1960 %-0.23
6.545,91 %0.05
85.708,01 %0.35
Muhalif. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, MYK sonrası açıklama yaptı:

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, MYK sonrası açıklama yaptı:

”İttifak görüşmeleri yapıldı, heyetler arasındaki görüşmeler tamamlandı. Bundan sonrası için ittifak görüşmeleri ya da heyetler arasında yeni bir buluşma, yeni bir görüşme yapmaya doğrusu gerek kalmadı” ”31 Mart 2024 yerel seçimlerine yönelik ittifak arayışlarına ilişkin Yeniden Refah Partisinin görüş ve yaklaşımı Genel Başkanımız Sayın Fatih Erbakan tarafından Cuma günü saat 14.30’da İstanbul’da düzenlenecek basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulacaktır”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, MYK sonrası açıklama yaptı:
Okunma Süresi: 3 dk

ANKARA (AA) Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Mahalli İdareler Seçimleri'nde ittifaka ilişkin heyetler arasındaki görüşmelerin tamamlandığını belirterek, partisinin ittifak arayışlarına ilişkin yaklaşımının, Genel Başkan Fatih Erbakan tarafından cuma günü İstanbul'da düzenlenecek basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulacağını bildirdi.

Kılıç, parti genel merkezindeki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sonrası yaptığı açıklamada, Gazze’de İsrail'in sistematik saldırılarının bütün hızıyla devam ettiğini belirterek, bu süreçte Güney Afrika Cumhuriyeti’nin girişimi üzerine Uluslararası Adalet Divanı'nın ihtiyati tedbir kararının yüreklere su serpici olduğunu vurguladı.

Gazze'de bir soykırım olduğunun tescillendiğine işaret eden Kılıç, bundan sonra yargı kararının beklendiğini kaydetti.

Emekli aylıklarına yapılan farklı zamlara ilişkin "adaletsizliğe dikkat çektiklerini" ifade eden Kılıç, "Nihayet bu adaletsizliğin giderilmesine yönelik düzenleme zar zor da olsa yapıldı, emekli maaşlarının artış oranlarında denge adalet sağlandı. Ancak en düşük emekli aylığı hala 10 bin lira düzeyinde. Bu aylıkla geçinebilmek mümkün değil." diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığının özel eğitim öğretim kurumlarının fiyat politikalarını başıboş bırakmaması gerektiğini söyleyen Kılıç, özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin taban ücretlerinin yasal bir sisteme kavuşmasına yönelik kanun teklifini de TBMM'ye verdiklerini anlattı.

Kılıç, "Bu anlamda özel eğitim öğretim kurumlarında çalışan öğretmenlerimiz yasal bir taban maaş sınırına kavuşmuş olacaklar, hem aylıkları hem de özlük hakları bağlamında daha güvenceli bir çalışma zeminine ulaşmış olacaklar." dedi.

Suat Kılıç 31 Mart 2024'teki Mahalli İdareler Seçimlerine yönelik hazırlıkların devam ettiğine dikkati çekti. Kamuoyuna duyuracakları seçim beyannamesinde yeni başlıklar görüleceğini dile getiren Kılıç, seçim beyannamelerinde tüm sosyal statüler için yeni bir hayat, güvenli ve huzurlu gelecek vaadi bulunacağını ifade etti.

Kılıç, "10 Şubat'ta yerel seçim beyannamemizi kamuoyu açıklarken bütün büyükşehir il ve ilçe belediye başkan adaylarımızı da kamuoyuyla paylaşmış olacağız." dedi.

Bir gazetecinin seçimlere yönelik ittifak görüşmelerini sorması üzerine Suat Kılıç, şunları kaydetti:

"İttifak görüşmeleri yapıldı, heyetler arasındaki görüşmeler tamamlandı. Bundan sonrası için ittifak görüşmeleri ya da heyetler arasında yeni bir buluşma, yeni bir görüşme yapmaya doğrusu gerek kalmadı. Taraflar söylediler, dinlediler, anladılar ve ayrıldılar. Biz ittifak sürecinin daha fazla uzaması düşüncesinde değiliz. Bu konuda MYK da değerlendirmesini yapmıştır. Genel başkanımız gerekli gördüğü diğer değerlendirme ve istişareleri de yapacaktır ve nihai kararını önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklayacaktır. 31 Mart 2024 yerel seçimlerine yönelik ittifak arayışlarına ilişkin Yeniden Refah Partisinin görüş ve yaklaşımı Genel Başkanımız Sayın Fatih Erbakan tarafından Cuma günü saat 14.30'da İstanbul’da düzenlenecek basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulacaktır. Dolayısıyla kamuoyunu yeterince meşgul eden bu konudaki görüşümüzü genel başkanımızın yapacağı açıklamayla Türk toplumuyla paylaşmış olacağız."

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız