İstanbul
Parçalı az bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1640 %0.07
55,0543 %-0.49
6.565,19 %0.34
86.314,00 %1.56
Muhalif. Türkiye KamuSen Genel Başkanı Kahveci basın toplantısı düzenledi:

Türkiye KamuSen Genel Başkanı Kahveci basın toplantısı düzenledi:

”Ek gösterge, bilhassa memur emeklilerinin maaşlarını doğrudan ilgilendirdiği için emekli maaşlarının belirlenmesi bakımından hayati öneme sahiptir. Birinci dereceye gelen tüm memurların ek göstergeleri 3600’e yükseltilerek bu konu çözüme kavuşturulmalıdır”

Türkiye KamuSen Genel Başkanı Kahveci basın toplantısı düzenledi:
Okunma Süresi: 2 dk

ANKARA (AA) Türkiye KamuSen Genel Başkanı Önder Kahveci, ek göstergenin emekli memur maaşları belirlenirken önemli olduğunu belirterek, birinci dereceye gelen tüm memurların ek göstergelerinin 3600'e yükseltilmesini istedi.

Kahveci, konfederasyon genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, geçen temmuzda kamu görevlilerine ödenmeye başlanan 8 bin 77 lira ilave ödemenin, ocak ayında 12 bin 54 liraya yükseltildiğini anımsattı.

Memur emeklilerine, çalışırken aldıkları maaşın yüzde 45'i kadar aylık bağlandığını anlatan Kahveci, ilave ödemenin dikkate alınmamasının emekli aylıklarını düşürdüğünü ifade etti.

Bu yılın "Emekliler Yılı" ilan edildiğini hatırlatan Kahveci, "Memur emeklilerinin durumu mutlaka düzeltilmeli, ilave ek ödeme memur emeklilerine verilerek bu yoldaki ilk adım atılmalıdır." dedi.

3600 ek gösterge

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl birinci dereceye gelen tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerinin 3600'e yükseltilmesi sözünün henüz hayata geçirilmediğini söyleyen Kahveci, "Ek gösterge, bilhassa memur emeklilerinin maaşlarını doğrudan ilgilendirdiği için emekli maaşlarının belirlenmesi bakımından hayati öneme sahiptir." diye konuştu.

Konunun vakit geçirilmeden TBMM gündemine taşınmasını isteyen Kahveci, "Birinci dereceye gelen tüm memurların ek göstergeleri 3600'e yükseltilerek bu konu çözüme kavuşturulmalıdır." ifadesini kullandı.

Kahveci, Ekim 2008'den önce ve sonra göreve başlayan memurların sosyal güvenlik ve emeklilik haklarının da aynı olmadığını dile getirdi. En düşük emekli aylığı miktarının farklı hesaplandığını aktaran Kahveci, "en büyük beklentilerinin, bu çifte standardın giderilmesi olduğunu" bildirdi.

Yardımcı hizmetler personelinin görevde yükselme sınavı

Kahveci, kamu kurum ve kuruluşlarında yaklaşık 110 bin yardımcı hizmetler sınıfı personeli bulunduğuna dikkati çekerek, bu çalışanlar için görevde yükselme sınavı açılması ve söz konusu personelin genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi talebinde bulundu.

Sözleşmeli personel çalıştırmanın istisna olmaktan çıkartılarak kamuda asıl istihdam şekli haline getirildiğini söyleyen Kahveci, kamuda asli ve sürekli görevlerin mutlaka kadrolu memurlar eliyle yapılması gerektiğini belirtti.

Kahveci, kamuda artan taşeron işçiliği uygulamasına da bir an önce son verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız