İstanbul
Az bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1791 %0.08
55,4009 %-0.02
6.542,72 %-0.76
84.908,47 %-2.27
Muhalif. Toyota, Safari Rallisi’ni 4’üncü kez üst üste kazandı

Toyota, Safari Rallisi’ni 4’üncü kez üst üste kazandı

TOYOTA GAZOO Racing pilotu Kalle Rovanperä: ”Takım olarak çok iyi iş çıkardık. Hiçbir sorun yaşamadık ve kazandık”

Toyota, Safari Rallisi’ni 4’üncü kez üst üste kazandı
Okunma Süresi: 2 dk

İSTANBUL (AA) TOYOTA GAZOO Racing, Kenya Safari Rallisi'nde yeni bir başarıya daha imza attı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Toyota'nın dünya ralli takımı, 2024 yılında da rallide ilk sırayı alarak dört yıl üst üste Safari Rallisi'nin galibi oldu.

WRC'nin en zor rallilerinden biri olan Safari Rallisi'nde TOYOTA GAZOO Racing pilotları Kalle Rovanperä ve Takamoto Katsuta ilk iki sırayı aldı. Böylece Toyota, 2021 yılında takvime geri dönen yarışı kazanmaya devam etti ve ralli tarihinde galibiyet sayısını 12'ye çıkararak rekorunu daha ileriye taşıdı.

Toyota bu yarışta güncellenmiş süspansiyona ve yeni bir şnorkel sistemine sahip GR YARIS Rally1 HYBRID aracını kullandı.

Rovanperä ve copilotu Jonne Halttunen, 2022'deki başarılarının ardından ikinci kez yarışı kazandı. İkili Cuma günü ortaya koydukları yüksek performansı hafta sonu boyunca korumayı başararak ralliyi 1 dakika 37.8 saniye farkla kazandı. Takamoto Katsuta ralliyi ikinci tamamlayarak Kenya'da katıldığı dört yarışın üçünde podyuma çıkmayı başardı. Toyota bu sonuçlarla birlikte Markalar Şampiyonası'nda 4 puan farkla ilk sıraya yükseldi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TOYOTA GAZOO Racing pilotu Kalle Rovanperä, ikinci kez galip gelmek özel olduğunu vurgulayarak, "Bu yarış çok zorlu ve Toyota adına da efsanevi bir yarış. Burada her zaman iyi olduk ve rekorumuzu iyileştirmeye devam ediyoruz. Afrika'dakilerin söylediği gibi, 'öndeki araç her zaman bir Toyota'dır'. Takım olarak çok iyi iş çıkardık. Hiçbir sorun yaşamadık ve kazandık." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız