İstanbul
Az bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1791 %0.08
55,4009 %-0.02
6.542,72 %-0.76
84.908,47 %-2.27
Muhalif. KÜLTÜR SANAT Altın Koza'da Büyük Gece: Bir Arada Yalnız Zirveye Yerleşti

Altın Koza'da Büyük Gece: Bir Arada Yalnız Zirveye Yerleşti

33. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. Ali Vatansever'in yönettiği Bir Arada Yalnız filmi geceye damgasını vurdu.

Altın Koza'da Büyük Gece: Bir Arada Yalnız Zirveye Yerleşti
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 2 dk

Sinema dünyasının heyecanla beklediği 33. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen görkemli bir törenle final yaptı.

Volkan Severcan ve Jülide Ateş'in sunuculuğunu üstlendiği gecede, Türk sinemasının kaybettiği değerli isimler anılırken, yılın en iyi yapımları ödüllendirildi. Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer, festivalin 60 yıllık bir kültürel miras olduğunu vurgulayarak, gelecek nesillere daha aydınlık bir dünya bırakma temennisinde bulundu.

Zirvenin Sahibi Bir Arada Yalnız Oldu

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda 10 yapım büyük ödül için kıyasıya yarıştı. Gecenin en prestijli ödülü olan En İyi Film Ödülü, Ali Vatansever'in yönetmen koltuğunda oturduğu Bir Arada Yalnız filmine gitti. Aynı film, yönetmenine En İyi Yönetmen ödülünü de kazandırırken, Fatih Al'a En İyi Erkek Oyuncu ödülünü getirdi. İzleyici Ödülü'nü Canavar filmiyle Tunç Şahin alırken, Yılmaz Güney Ödülü Banu Sıvacı'nın Günyüzü filmine layık görüldü.

Altın Koza'da Büyük Gece: Bir Arada Yalnız Zirveye Yerleşti

Oyunculuk Performansları Ödüllendirildi

Bireysel performansların öne çıktığı gecede, En İyi Kadın Oyuncu ödülü Mutter: Bir Annenin Hatıra Defteri filmindeki etkileyici oyunuyla Hazar Ergüçlü'nün oldu. Yardımcı rollerde ise Günyüzü filminden Asena Hotamış ve Süleyman Kadim Kabaali ödüle uzanan isimler oldu. Genç yetenekler de unutulmadı; Türkan Şoray Umut Veren Genç Kadın Oyuncu ödülünü Ege Damatoğlu, Umut Veren Genç Erkek Oyuncu ödülünü ise Onur Gözeten kazandı.

Sinema Dünyasından Özel Ödüller

Yarışma kapsamında Film-Yön ve SİYAD gibi önemli kuruluşlar da kendi özel ödüllerini sahiplerine takdim etti. Pınar Yorgancıoğlu ve Emre Gülcan, Karanlıkta Islık Çalanlar filmiyle En İyi Senaryo ödülünün sahibi olurken, SİYAD Cüneyt Cebenoyan En İyi Film Ödülü Nuri Cihan Özdoğan'ın Ölü Köpekler Isırmaz filmine verildi. Festival, kısa film, belgesel ve yapay zeka kategorilerindeki ödüllerin ardından çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız