İstanbul
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3452 %0.18
55,3347 %-0.12
6.634,23 %1.35
82.986,01 %0.41
Muhalif. TED Üniversitesi’nde Etki Ölçümü ve Yönetimi Zirvesi yapıldı

TED Üniversitesi’nde Etki Ölçümü ve Yönetimi Zirvesi yapıldı

TED Üniversitesi’nde Etki Ölçümü ve Yönetimi Zirvesi yapıldı
Okunma Süresi: 2 dk

ANKARA (AA) Türk Eğitim Derneği (TED) Üniversitesi'nde "Türkiye'de Harekete Geçme Zamanı" temasıyla Etki Ölçümü ve Yönetimi Zirvesi düzenlendi.

TED Üniversitesi ve Etki Yatırımı Danışma Kurulu (EYDK) işbirliğiyle Etki Ölçümü ve Yönetimi Zirvesi, "Türkiye'de Harekete Geçme Zamanı" temasıyla gerçekleştirildi.

TED Üniversitesi'ndeki zirvede konuşan Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, üniversitelerinin toplumsal fayda alanını, üç ana misyonundan biri olarak benimseyen, Türkiye'nin en genç ve yenilikçi üniversitelerinden biri olduğunu belirtti.

Bu kapsamda sürdürülebilir kalkınma amaçlarını, eğitim ve araştırma çalışmalarının temel bileşenlerinden biri haline getirildiğini ifade eden Sabuncuoğlu, "Ayrıca üniversitemiz, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Times Higher Education Impact sıralamasında yer almıştır. Özetle, TED Üniversitesi sosyal etki alanında aktif bir şekilde çalışmaktadır ve faaliyetlerine devam ederek alana katkı sunmaya devam edecektir. Bu zirvenin de başarıya ulaşacağını umuyoruz." dedi.

TED Başkanı ve TED Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu da projelerin uygulanıp raflara konmak için değil sürdürülebilir olması gerektiğini dikkati çekerek, "Esas olan, yarattığınız etkiyi ölçmek, değişimin evrimini takip edebilmektir." ifadesini kullandı.

EYDK Başkanı Şafak Müderrisgil ise etkiyi ölçerek, soyut gibi görünen pozitif değişimi, para birimine dönüştürmek ve etkiyi, yatırımın fizibilitesi için belirleyici unsur haline getirmenin mümkün olduğunu söyledi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız