İstanbul
Parçalı az bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1667 %0.07
55,0675 %-0.50
6.537,04 %-0.09
85.684,82 %0.92
Muhalif. Samsun’da motosiklet sürücüleri farkındalık turu attı

Samsun’da motosiklet sürücüleri farkındalık turu attı

Samsun’da motosiklet sürücüleri farkındalık turu attı
Okunma Süresi: 2 dk

SAMSUN (AA) Samsun'un Vezirköprü ilçesinde motosiklet sürücüleri, trafikte yaşadıkları sorun ve olaylara karşı dikkati çekmek için "Kaskını tak, hikayen yarım kalmasın" sloganıyla farkındalık turu attı.

Vezirköprü Motosiklet Kulübü (VEMOK) üyeleri ve beraberlerindeki Vezirköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Atatürk Mahallesi 15 Temmuz Şehitleri Parkı'ndan başladıkları şehir turunu emniyet yerleşkesi önünde tamamladı.

Burada açıklama yapan VEMOK Başkanı Emre Atıcı, "Kulüp olarak farkındalık oluşturmak için emniyetimiz ile beraber yürüttüğümüz etkinlikte, 'Dikkat aynaya bakın, motosikletlileri fark edin ve saygı gösterin' sloganlarıyla trafikte diğer araç sürücülerinde hassasiyet oluşturmayı hedefledik. Ayrıca motosiklet sürücülerimizi de kasksız, koruyucusuz ve ekipmansız trafiğe çıkmamaları konusunda uyardık." dedi.

Motosiklet kazalarında darbeler yüzde 45 kafa bölgesine alınıyor

"Kaskını tak, hikayen yarım kalmasın" sloganı ile de kaskın hayati önemine vurgu yaptıklarını belirten Atıcı, "Motosiklet kazalarında ölüm oranının yüksek olmasında koruma ekipmanları özellikle de kask kullanımı eksikliğinin hayati önemi vardır. Motosiklet kazalarında yüzde 45 oranla darbeler kafa bölgesine gelmektedir. Bir motosiklet sürücü kask takarak beynini kaza anında darbe ve travmadan koruyan güvenlik önlemini almış olur" diye konuştu.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız